ECONOMIA

Ruta de Santander a Llanes

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Santander a Llanes
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a  CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta per la cornisa cantàbrica que et porta de Santander a Llanes, amb una durada total d’1 h 37 min de trajecte en cotxe.

Suances et farà embogir

Ruta per Perdre's núm. 18: de Santander a Llanes

Poc més de mitja hora ens separa de la primera parada, un poble costaner famós perquè té algunes de les millors platges de Cantàbria.

La Playa de los Locos, als peus d’un penya-segat espectacular, és un lloc de peregrinació per als amants del surf, perquè el vent que l’assota tot l’any forma unes onades perfectes. De sorra fina i aigües blaves i límpides, l’única bogeria seria no gaudir-ne.

Molt a prop d’aquesta platja hi ha El Torco, antic recinte defensiu del segle xvii instal·lat a la Punta del Dichoso, un pujol des del qual es pot admirar la zona. Un far, en funcionament des de mitjan segle xix, corona l’escena.

Seguint aquesta carretera fins a la platja de Tagle podràs contemplar un paisatge típic de la terruca. Prat verd i vaques pasturant al costat d’uns cingles imponents. De Tagle, una petita cala molt apreciada per la gent de la zona, en surt un caminet fins a la Torre de San Telmo, del segle xvi. Diuen que és la millor finestra al Cantàbric.

Comillas fixa càtedra

Ruta per Perdre's núm. 18: de Santander a Llanes

Voregem la costa fins a la pròxima parada, on ens rebran edificis medievals i barrocs.

Comillas és reconeguda per l’arquitectura, i un dels pocs llocs fora de Catalunya on podem trobar obres modernistes de reconeguts artistes com Gaudí o Domènech i Montaner, abundants per tota la vila.

La localitat deu el nom a la Universitat Pontifícia Comillas, fundada originalment al poble i traslladada a Madrid el 1969. És una de les facultats de més prestigi d’Espanya, i hi van estudiar grans figures eclesiàstiques. Tant és així, que el poble és conegut popularment com “la vila dels arquebisbes”. El campus, que actualment pertany a la Universitat de Cantàbria, és una de les millors mostres de modernisme local.

Comillas va ser el destí d’estiueig de la casa reial des de mitjan segle xix, i encara avui la noblesa espanyola freqüenta aquest bonic poble.

L’aroma de la mar de San Vicente de la Barquera

Ruta per Perdre's núm. 18: de Santander a Llanes

La nostra ruta arriba al poble mariner per excel·lència, i un dels màxims encants de la cornisa cantàbrica: el port, esquitxat del color dels vaixells i les barquetes, és tota una postal.

Des del centre del poble ens vigila el Castillo del Rey, un dels millors exemples d’arquitectura defensiva medieval de la regió. Alçat a començaments del segle xiii i declarat monument d’interès cultural el 2002, la panoràmica des del mirador és impressionant.

També les platges, d’aigua brava i cristal·lina, mereixen aquest adjectiu. A La Maza pots recórrer un pont medieval del segle xv que, amb 32 arcs, era un dels més grans del regne. Diu la llegenda que si demanes un desig i el travesses d’extrem a extrem contenint la respiració, es complirà. Per això en diuen Puente de los Deseos.

Fa una mica més de mig quilòmetre, de manera que calen uns bons pulmons i millors cames.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.