SOSTENIBILITAT

Repte 2: saps qui són els #InconformistesdelEsport? Coneix-los!

Temps de Lectura: 5 minutos

Repte 2: saps qui són els #InconformistesdelEsport? Coneix-los!
Avatar

CaixaBank

01 Març, 2019


Els esportistes paralímpics són un exemple de treball, superació i esforç. Per això són Inconformistes de l’Esport.

Martín de la Puente, la jove promesa del tenis en cadira de rodes, o Teresa Perales, amb 26 medalles paralímpiques, en són alguns.

[/vc_row]
A continuació, coneix l’halterofilista paralímpica Loida Zabala:

La Loida va perdre la mobilitat a les cames quan tenia 11 anys, però això no li va impedir lluitar pel seu somni: ser esportista d’elit. Avui és una de les campiones d’halterofília paralímpica més importants del país. Descobreix-ne més coses:[/vc_column_text][/vc_column]

Entrevista a la Loida

Diplomes paralímpics, campiona d’Europa i d’Espanya… Els teus èxits deixen tothom bocabadat! Però, si haguessis de destacar un assoliment més enllà de l’esport, quin seria?

L’assoliment que valoro més és haver arribat a aquest punt de la vida en què dedico el dia a dia a allò que m’apassiona.

Ser una inconformista de l’esport és convertir els obstacles en fortaleses. Quin ha estat el repte més gran que has hagut de superar en la teva carrera d’atleta d’elit?

El meu repte més gran ha estat competir a la Copa d’Europa d’aixecament de banca el 2016 contra persones sense “discapacitat”, amb marejos, a 39 de febre i quan faltaven pocs dies perquè m’operessin pel meu estat de salut. Finalment, vaig obtenir la primera posició i encara ara em continua impactant haver-ho aconseguit.

Un inconformista de l’esport sempre té somnis per complir. Actualment, quin és el teu?

Actualment tinc dos somnis: classificar-me per als que serien els meus quarts jocs, els de Tòquio 2020, i ser una bona actriu, objectiu per al qual ja m’estic formant.

Finalment, si poguessis donar un consell a les joves que comencen a practicar l’halterofília, quin seria?

Si hagués de donar un consell a les persones que comencen en el món de la força seria que es posin metes a curt i a llarg termini, però sobretot que gaudeixin de cada entrenament i que es motivin a elles mateixes per fer-ho millor tècnicament cada dia. Com a últim consell diria que juguin net, amb confiança i respecte envers elles mateixes i envers la resta d’esportistes.

Accepto les condicions d'ús.