SOSTENIBILITAT

Valentí Fuster: promoure la salut cardiovascular

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

16 Novembre, 2009


Promoure la salut cardiovascular. Aquest és el repte del segle XXI segons el cardiòleg Valentí Fuster. I és que les malalties del cor són la primera causa de mortalitat als països més desenvolupats.
Valentí Fuster, director general del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares i director de l’Institut Cardiovascular de l’hospital Mount Sinai de Nova York, insta a la població a millorar les conductes quotidianes i fer més exercici o prendre’s la pressió periòdicament per prevenir el desenvolupament de malalties cardiovasculars.

En aquesta línia, assegura que cal controlar millor els factors de risc que causen aquestes patologies, entre les quals es troba el sobrepès, el colesterol, el tabaquisme, el sedentarisme i la pressió arterial.

El prestigiós cardiòleg va feraquestes reflexions en una conferència pronunciada el 16 de novembre al Cercle Financer de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, que se celebra a la seu de “la Caixa” a Barcelona.

I ha llançat un missatge d’optimisme: la detecció de les malalties cardiovasculars serà més precoç en el futur gràcies a les noves tecnologies i als avenços en la genètica.

Accepto les condicions d'ús.