SOSTENIBILITAT

Voluntariat corporatiu, una oportunitat única per a les empreses

Temps de Lectura: 5 minutos

Voluntariat corporatiu, una oportunitat única per a les empreses
Avatar

CaixaBank

09 Abril, 2018


“El voluntariat corporatiu fomenta la unió entre els treballadors i el sentiment de pertinença a l’empresa, i serveix com a palanca per atreure talent compromès”. Així defineixen els experts de Seres i ESADE els innombrables beneficis que aporta la pràctica del voluntariat a les empreses i organitzacions que decideixen apostar-hi.

Una pràctica que va més enllà de millorar la societat i l’entorn en què vivim. Es tracta d’una eina estratègica per integrar empresa i empleats amb l’objectiu últim d’humanitzar la companyia mateixa i fer que els treballadors creixin tant personalment com professionalment.

No és gens estrany, doncs, que cada cop hi hagi més empreses que pugen al carro del voluntariat i l’inclouen en les seves estratègies de responsabilitat social corporativa com un pilar més de l’organització.

Voluntariat corporatiu: tots hi guanyem

L’empremta que deixa el voluntariat corporatiu es pot apreciar tant en la companyia com en els voluntaris mateixos. Des de l’atracció del talent i la millora de la reputació, fins a l’increment del sentiment de pertinença a l’empresa i la unió entre treballadors.

Així mateix, aquesta pràctica millora el clima de l’organització gràcies a l’increment de la motivació, la satisfacció i l’empatia en els treballadors. Un fet que influeix en l’augment de complaença en la feina per part dels empleats i, per tant, en la seva vida personal.

Segons explica Ignasi Carreras, director de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, existeixen tres models per impulsar el voluntariat corporatiu a les organitzacions. D’una banda, formar els empleats i facilitar-los les eines útils per dur a terme aquestes pràctiques. D’altra banda, “canalitzar-lo dins l’empresa” i, finalment, desenvolupar-lo conjuntament amb una ONG, actuant com a coprotagonistes.

Compromís social: l'ADN de CaixaBank

La història del voluntariat de CaixaBank no fa sinó ratificar la voluntat de l’entitat de convertir la responsabilitat social en un dels seus pilars fonamentals.

Entre els projectes més destacats duts a terme l’any passat hi va haver la Setmana Social organitzada per CaixaBank, una iniciativa en què prop d’11.200 empleats del Grup “la Caixa” van participar en diferents activitats de voluntariat local.

A més, l’Associació de Voluntaris de “la Caixa”, que compta ja amb més de 10.000 participants, va fer l’any passat la desena acció solidària de recollida d’aliments i, posteriorment, la celebració de la cinquena edició del Dia del Voluntari. Més de 1.500 empleats voluntaris, jubilats i familiars van participar en diferents activitats socials, educatives, mediambientals i culturals a fi d’ajudar els més necessitats.

Amb un programa de voluntariat tan ampli i complet com el de CaixaBank, l’entitat posa de manifest la importància d’apostar per iniciatives i projectes socialment responsables que posin les persones en el centre d’atenció.

El voluntariat és un dels programes del pla de Banca Socialment Responsable de CaixaBank, una entitat compromesa amb la societat i amb l’entorn.

Accepto les condicions d'ús.