INNOVACIÓ

Wifi 6, la propera revolució del wifi que et permetrà veure vídeos en 8K

Temps de Lectura: 5 minutos

Wifi 6, la propera revolució del wifi que et permetrà veure vídeos en 8K
Avatar

CaixaBank

03 Gener, 2019


La tecnologia evoluciona a un ritme tan ràpid que, de vegades, és interessant aturar-se un segon i mirar enrere per veure les coses en perspectiva; per exemple, mirar a l’any 2000, data en què neix la tecnologia wifi tal com la coneixem. En les albors del segle xxi disposar d’una connexió a internet passava, tant sí com no, per estar “enganxat” via cable de xarxa a un mòdem que avui ens sona a relíquia tant pels sons que emetia en connectar-se a la xarxa com per la velocitat, aquests 56 k que trigarien una eternitat a obrir la pàgina web més senzilla d’avui.

Amb prou feines dues dècades després ja donem per fet que no només la nostra llar, sinó el nostre lloc de treball, locals d’oci i fins i tot espais públics han de tenir una connexió wifi que ens permeti una navegació còmoda i ràpida. La tecnologia wifi és sinònim de llibertat, sí, però de vegades també de connexions lentes i de mala qualitat, que es tradueixen en freqüents desconnexions. Això també va camí de ser cosa del passat amb la irrupció del wifi 6, l’evolució natural de les connexions sense fil a internet que ens permetrà “bogeries” com reproduir vídeos en streaming amb qualitat 8K.

Més velocitat

Hi ha diversos apartats que els usuaris notarem directament quan utilitzem el wifi 6, que s’espera que arribi a Espanya a partir de 2019. El que més crida l’atenció per a l’usuari és, sens dubte, la velocitat de connexió, que fregarà un 20% d’increment sobre la velocitat actual o 500 Mbps.

Més estabilitat de connexió

Cada vegada són més els dispositius domèstics que es connecten a la nostra xarxa i això, a la llarga, provoca que la nostra wifi estigui saturada i l’estabilitat i velocitat de connexió no siguin les òptimes: telèfons mòbils, ordinadors, tauletes tàctils, videoconsoles… això per no esmentar les xarxes wifi d’espais públics, completament abarrotades i que ofereixen una experiència força mediocre en molts casos.

Precisament per això arriba el wifi 6 perquè, més enllà de l’increment de velocitat esmentat, el que realment entusiasma els experts és la capacitat de descongestionar les xarxes wifi i d’aconseguir, en definitiva, un accés més estable per a cada vegada més dispositius.

Qualitat de l’streaming

Velocitat i estabilitat de la connexió són dues de les claus de la qualitat de l’streaming que gaudim en dispositius portàtils. I això, en l’era en què les plataformes de contingut audiovisual són grans protagonistes del nostre temps lliure, fa que el wifi 6 pugui suposar una revolució a l’hora de consumir vídeo en streaming. De fet, amb el wifi 6 es podrà gaudir de vídeos amb qualitat 8K –que encara s’està implantant però ja el tenim a tocar– o de latències millors a l’hora de jugar a videojocs online.

Consum optimitzat d’energia

Un dels “trucs” per estalviar bateria és desconnectar la connexió wifi, ja que és una de les tecnologies que fan que la durada de la bateria, en molts casos, no arribi ni tan sols al migdia. Amb la tecnologia wifi 6 aquesta connexió serà força més eficient en l’àmbit energètic, i arribarà fins i tot a reduir-se en dos terços respecte del consum actual.

Amb totes aquestes claus, ara només falta esperar que durant 2019 i 2020 les xarxes es vagin adaptant a aquesta nova tecnologia perquè aviat el wifi 6 sigui el nou estàndard a què ens acostumem.

Accepto les condicions d'ús.