ECONOMIA

Vols estudiar un màster en un altre país? MicroBank t’ho posa fàcil

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

11 Juny, 2015


Al 74,5% dels universitaris espanyols li agradaria cursar un màster en un altre país europeu. Són dades de l’enquesta realitzada per Stiga, que posa de manifest l’interès dels estudiants per matricular-se en una universitat fora de les nostres fronteres. Tanmateix, el 36,8% descarta aquesta opció per manca de recursos econòmics.

Per poder ajudar-los a complir la seva il·lusió, MicroBank ha posat en marxa un nou producte financer que pretén cobrir aquesta demanda social amb unes fortes perspectives de creixement en els últims anys. Es tracta d’una línia de microcrèdits de 30 milions d’euros per estudiar un màster universitari en un altre país.

Préstec Màster Erasmus+

Aquesta iniciativa té el suport financer de la Comissió Europea a través del Fons Europeu d’Inversions (FEI), que ha triat MicroBank com el seu primer intermediari de la UE per llançar aquest producte. D’aquesta manera, el banc social de ”la Caixa” es converteix en la primera entitat financera europea que comercialitza aquest producte.

Sota el nom de “Préstecs Màster Erasmus+”, aquest projecte s’emmarca dins els objectius del Pla Bolonya per incentivar la mobilitat geogràfica dels universitaris. Hi poden accedir tant els estudiants espanyols que estiguin inscrits en una universitat europea en un curs de màster com els europeus que es matriculin en un centre universitari espanyol.

El préstec cobreix el cost de la inscripció i les despeses vinculades a l’estada al país  (manutenció, viatge…) i es concedeix directament al sol·licitant, sense necessitat d’aportar cap tipus d’aval. Només es requereix acreditar la matriculació en un màster de centre universitari europeu.

 Les característiques del nou tipus de microcrèdit són:

  • No es comença a amortitzar fins a un any després d’acabar el curs.
  • A partir d’aquest moment, el préstec es pot tornar en un període de 5 anys en el cas dels màsters de fins a un any, i de 6 anys per als màsters de més d’un any.
  • S’estableix un tipus d’interès fix durant tota la vida del préstec del 5,15%.
  • No es cobren comissions d’estudi, per amortització anticipada o cancel·lació.

Amb el llançament d’aquesta nova línia de crèdit, MicroBank reforça el seu compromís amb els diferents segments de població amb dificultats econòmiques per facilitar-los l’accés a serveis financers de qualitat.

Més informació al web de MicroBank Préstecs Erasmus+ i en la nota de premsa de CaixaBank.

Accepto les condicions d'ús.