ECONOMIA

Així és el nou bitllet de plàstic de cinc lliures

Temps de Lectura: 5 minutos

Així és el nou bitllet de plàstic de cinc lliures
Avatar

CaixaBank

11 Octubre, 2016


A partir d’ara, si viatges a Anglaterra, que no t’estranyi si et donen un bitllet de plàstic i sobretot… no el llencis! És de veritat. Es tracta del nou bitllet de 5 lliures que s’ha posat recentment en circulació al Regne Unit i que a poc a poc s’anirà consolidant al país, ja que l’any vinent s’implantarà el de 10 lliures i el 2020 el de 20.

Quins són els motius? En paraules del governador del Banc d’Anglaterra, Mark Carney: “El nou bitllet serà més fort, segur i net. Se suposa que l’ús de polímer serà millor per suportar el fet d’haver de ser doblegat constantment als moneders o arrugat a les butxaques, i fins i tot pot sobreviure a les voltes de la rentadora.”

Com és el nou bitllet de cinc lliures

Aquest nou bitllet està fabricat amb un material plàstic flexible dit polímer que farà que el bitllet duri fins a cinc anys, 2,5 vegades més de la vida estimada d’un de paper. A més, el Banc d’Anglaterra afirma que serà més difícil de falsificar, en incloure detalls com una finestra transparent les vores de la qual canvien de color o un holograma que canvia de forma quan es balanceja.

D’altra banda, també tindrà els seus efectes positius sobre el medi ambient, ja que, en durar més, caldrà fabricar menys i els costos de transport també seran menors. A més, una vegada acabat el seu període d’ús, el polímer podrà ser reciclat per fabricar nous productes de plàstic.

Al revers, porta impresa la cara de l’històric primer ministre Winston Churchill, acompanyada de la famosa frase que va pronunciar en començar la II Guerra Mundial: “No tinc res per oferir sinó sang, esforç, llàgrimes i suor”.

Present en més països

Encara que per a nosaltres sigui una novetat, aquests bitllets de polímer ja estan implantats a diversos països a part del Regne Unit. Es van posar per primera vegada en circulació a Austràlia el 1988 i ja són presents en països com ara el Brasil, Mèxic o Romania. Qui sap, potser aquests seran els bitllets del futur.

Si t’ha semblat interessant aquest article, coneix més de prop en el nostre blog el nou panorama econòmic al qual s’enfronta el Regne Unit després del sonat Brexit.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari