ECONOMIA

Aquestes són les convocatòries als fons Next Generation que s’obriran durant el segon semestre

Temps de Lectura: 5 minuts

Aquestes són les convocatòries als fons Next Generation que s’obriran durant el segon semestre
Avatar

Lurdes Roquet,

Directora de Transformación de Banca de Empresas de CaixaBank

26 Juliol, 2022


El Govern central ha fet pública l’agenda de convocatòries del segon semestre de l’any per optar als fons europeus Next Generation. En total, s’obriran 283 convocatòries entre juliol i desembre, que comptaran amb un pressupost d’uns 11.000 milions d’euros .

La digitalització i la transició verda seran les grans protagonistes de la segona meitat de l’any, atès que rebran gairebé un 80% dels fons.

Si fem una anàlisi del pressupost per sector, les convocatòries centrades en la transició verda rebran un 48% dels 11.000 milions totals, mentre que la digitalització optarà al 29% del total.

Els seguiran la indústria i les pime, amb un 6%;  educació i R+D+I, totes dues amb un 4% dels fons;  treball (3%);  comerç, turisme, cultura i esport (2%), i salut (1% del pressupost global).

Pimes i grans empreses seran les principals beneficiàries d’aquestes convocatòries:

  • Els autònoms podran rebre uns 1.700 milions d’euros dels fons en aquesta fase.
  • Les pimes, fins a uns 7.100 milions.
  • Les grans empreses podran optar a aproximadament 7.000 milions d’euros.
  • El sector públic podria percebre una quantitat propera a 1.700 milions d’euros.

Perquè no perdis cap detall i estiguis al dia de les principals novetats, t’oferim els punts forts de les cinc convocatòries principals del segon semestre.

Kit Digital

Compta amb 1.000 milions d’euros de pressupost i se centra en els segments II i III per a empreses de menys de 10 treballadors. El seu objectiu és subvencionar l’adopció de solucions de digitalització disponibles en el mercat, proveïdes per agents digitalitzadors.

El programa permetrà a petites empreses, microempreses i persones en situació d’autoocupació digitalitzar-se mitjançant la subvenció de solucions de digitalització, que ofereixen els agents digitalitzadors adherits al programa.

Mesures de suport al sector industrial agroalimentari

Disposarà de 400 milions d’euros  de pressupost. Són ajudes per a la millora de la competitivitat, la sostenibilitat i la traçabilitat de la indústria agroalimentària i de la seguretat alimentària i estan destinades a empreses, incloses les pimes.

Si vols saber més detalls, t’oferim les set claus per participar en aquesta primera convocatòria oberta en el PERTE agroalimentari.

Digitalització del cicle de l'aigua i reducció de pèrdues

Amb un pressupost de 200 milions d’euros , aquesta convocatòria està dissenyada per reduir les pèrdues de proveïment, depuració, reutilització, digitalització del cicle urbà de l’aigua, establiment de sistemes urbans de drenatge sostenible i millores en la gestió del cicle hidrològic.

Entre els destinataris finals  es troben comunitats autònomes i organismes que hi depenen, entitats locals territorials, corporacions de dret públic, consorcis, mancomunitats, empreses públiques o concessionàries, heretaments i comunitats d’aigües, comunitats d’usuaris o altres organismes semblants.

IPCEI Hidrogen

Amb 195 milions d’euros de pressupost, aquesta convocatòria se centrarà en ajudes per a projectes d’hidrogen renovable en el marc de les waves habilitades per la Comissió Europea en l’IPCEI de l’H2.

Els destinataris finals  seran empreses (incloses pimes), agrupacions empresarials i autònomes.

Economia circular a l'empresa

Dotada de 192 milions d’euros  de pressupost, pretén fomentar l’economia circular en l’àmbit de l’empresa. Seran ajudes en règim de concurrència competitiva destinades a empreses, entitats d’economia social i agrupacions de les anteriors.

Si tens un projecte que creus que pot rebre finançament a través dels fons europeus Next Generation, pots visitar l’espai Next Generation dins  caixabank.es o consultar el cercador d’ajudes de CaixaBank i Minsait, on podràs trobar totes les convocatòries obertes i determinar quina s’ajusta més a les teves necessitats.

Accepto les condicions d'ús.