ECONOMIA

Sis audiollibres sobre economia ideals per a aquest estiu

Temps de Lectura: 4 minuts

Sis audiollibres sobre economia ideals per a aquest estiu
Avatar

CaixaBank

07 Agost, 2024


T’has plantejat mai escoltar un llibre? Sia pels marejos o per no voler perdre’s el paisatge, molts viatgers renuncien a llegir durant els llargs desplaçaments d’estiu.

També hi ha moltes persones que no troben la postura correcta per a llegir a la platja. Els audiollibres són una opció fantàstica per entretenir les hores de viatge que poden gaudir fins i tot els conductors.

Si t’interessa aprendre un poc més d’economia amb total llibertat per a moure’t o estar estirat al sol, pren nota d’aquestes propostes d’audiollibres per aquest estiu.

1. Inverteix amb poc (Natalia de Santiago)

Per on començar a invertir? Puc fer-ho amb pocs diners? Són algunes de les preguntes que es plantegen moltes persones interessades a millorar la seva situació financera.

En aquest audiollibre, Natalia de Santiago els respon amb sentit de l’humor i sense falses promeses.

L’autora explica la importància d’invertir, quins factors s’han de tenir en compte abans de fer el pas i que no cal ser ric per fer-ho: n’hi ha prou amb tenir alguns estalvis i saber gestionar-los.

2. La Universitat de Berkshire Hathaway (Daniel Pecaut i Corey Wrenn)

T’imagines assistir a una xerrada de Warren Buffet i Charlie Munger? Aquest audiollibre serà el més semblant que et trobis a aquesta experiència. És un compendi de les lliçons, la saviesa i les estratègies d’inversió que aquests dos experts van transmetre durant anys als accionistes. Ho feien en reunions anuals que se celebraven a porta tancada i es coneixien com “un MBA d’un cap de setmana”.

Es tracta d’un audiollibre que ofereix claus sobre inversió des d’una perspectiva inèdita, que destil·la la saviesa de Buffet i Munger. Permet comprendre el raonament crític que utilitzaven ambdós per a decidir si comprar o no una empresa, així com acostar-se als mètodes i filosofia d’inversió en valor de Buffet o a l’enginy de Munger.

3. La psicologia dels diners (Morgan Housel)

La inversió o la gestió de les finances personals no és una disciplina matemàtica en què les dades ens dicten què hem de fer o no. De fet, el tret que defineix a qui aconsegueixen enriquir-se no és tant la seva destresa amb els números o el seu talent, sinó la seva història personal i la seva visió. Si un geni perd el control de les seves emocions, el desastre està pràcticament assegurat.

Aquest audiollibre permet entendre la psicologia dels diners i convida els lectors a preguntar-se no només com és la seva relació amb les seves finances, sinó que esperen dels diners.

Ofereix 18 claus atemporals per comprendre com funciona aquesta psicologia, així com els hàbits i conductes que ajuden a generar riquesa i, sobretot, a conservar-la.

4. L'inversor intel·ligent (Benjamin Graham)

El pare de la inversió en valor va escriure el 1949 aquest clàssic imprescindible que va inspirar a Warren Buffet. L’evolució del mercat durant els anys no ha fet sinó donar-li la raó, per la qual cosa aquest audiollibre avui té més vigència que mai.

L’edició revisada inclou comentaris actualitzats del periodista financer Jason Zweig, qui traça paral·lelismes amb els titulars financers d’avui i la realitat del mercat, a més d’ajudar els lectors a comprendre millor com aplicar els principis que va exposar Graham llavors.

5. L'economista camuflat ataca novament. Com aixecar (o enfonsar) una economia (Tim Harford)

Si mai t’has preguntat com funciona en realitat l’economia mundial, aquest és el teu audiollibre. Després de l’èxit mundial de L’economista camuflat, Harford torna per ampliar el focus i plantejar respostes a preguntes com què passaria si s’acaba amb el deute de tot el món?, com es crea treball en realitat? o, controlaran els països emergents l’economia mundial?

Aquest audiollibre ajuda a comprendre el que passa al món des dels ulls d’un economista, més enllà dels grans titulars. És una obra de macroeconomia per a lectors no experts que explica de forma amena i divertida qüestions que acostumen a estar només a l’abast d’uns quants.

6. Enriqueix-me a poc a poc, que tinc pressa (Carlos Tusquets)

L’economista Carlos Tusquets explica de tu a tu en aquesta obra conceptes clau sobre estalvi i rendibilitat mitjançant exemples senzills.

Explica amb un llenguatge clar i accessible com funciona el món de les finances i també com estalviar, per petits que siguin els ingressos.

Es tracta d’un manual molt útil dirigit a estalviadors que vulguin evitar els errors més comuns que indueix el pensament a curt termini i entendre la realitat de l’economia actual.

Accepto les condicions d'ús.