ECONOMIA

Bosses, revòlvers i meteorits: els objectes més cars subhastats el 2021

Temps de Lectura: 3 minuts

Bosses, revòlvers i meteorits: els objectes més cars subhastats el 2021
Avatar

CaixaBank

13 Juny, 2022


Recentment, Andy Warhol s’ha convertit en l’artista del segle XX amb l’obra subhastada més cara. El passat mes de maig, Christie’s va subhastar una de les serigrafies que reprodueixen el rostre de l’actriu Marilyn Monroe. La licitació, que amb prou feines va durar quatre minuts, va arribar als 181 milions d’euros.

El quadre pertanyia a uns col·leccionistes suïssos que, en aquesta operació, van arribar a un acord amb la companyia de subhastes perquè el comprador dediqués el 20 % de l’import de l’obra a una ONG de la seva elecció.

Fins a aquesta venda, el rècord de l’obra d’art del segle XX més cara pertanyia a Les dones d’Alger, de Pablo Ruiz Picasso, que el 2015 es va vendre per 167 milions d’euros.

Aquesta venda ens porta a donar un cop d’ull al mercat de l’art i del col·leccionisme i a recórrer el top 12 dels objectes més cars subhastats el 2021. T’enduràs més d’una sorpresa.

12. Bossa Togo d'Hermès. Preu: 140.000 €

Aquesta bossa va pertànyer a Jane Birkin, actriu i cantant britanicofrancesa, icona d’estil. Està en perfecte estat, llevat de les nanses, que mantenen les marques de les mossegades del seu gat. Les bosses de la línia Birkin, elaborades per Hermès des del 1984, tenen un objectiu solidari: els ingressos de les seves vendes es lliuren a ONG.

11. Fragment del meteorit de Fukang. Preu: 616.000 €

Quin preu té l’espai exterior? Els compradors que han adquirit aquest fragment de meteorit d’origen extraterrestre trobat l’any 2000 a Fukang, en ple desert del Gobi xinès, ho saben. Els científics creuen que aquesta pal·lasita té més de 4.500 milions d’anys d’antiguitat, quan encara es formava l’Univers. El meteorit de Fukang ha estat trossejat per al seu estudi i la seva venda. Aquest fragment pesa 8 quilos.

10. Collaret amb maragda de 56,87 quirats. Preu: 930.000 €

Tresors de Zàmbia: una Excepcional Col·lecció de Maragdes és el títol de la subhasta online que la casa especialitzada en joies Phillips va efectuar l’any passat. La seva peça més valorada va ser un collaret de diamants amb una maragda de 56,87 quirats.

9. Sabatilles Air Jordan Ship de Nike. Preu: 1,4 M€

Aquest parell de sabatilles, que daten del 1985, les va calçar el mateix Michael Jordan, com et vam comentar en aquest article del nostre blog. A més, es tracta d’un model especial, ja que se’n conserven molt pocs exemplars.

8. D-sofà de Ron Arad. Preu: 1,5 M€

En aquesta ocasió, l’objecte és un element de decoració. Parlem d’un prototip del D-sofà de Ron Arad, el dissenyador d’origen israelià que fa dècades que revoluciona el mobiliari i la il·luminació. Aquest sofà destaca per les seves línies i s’ha elaborat amb metall, per la qual cosa possiblement s’utilitza per ser exposat.

7. Rellotge Gran & Petite Sonnerie de Philippe Dufour. Preu: 5 M€

En la setena posició trobem un rellotge de polsera, fabricat el 1992 pel mestre rellotger Philippe Dufour per al sultà de Brunei. Amb aquesta subhasta, aquest rellotge s’ha convertit en un dels 10 més cars del món. Només existeixen al món set rellotges iguals que aquest, tot i que el subhastat té quelcom d’especial: esfera esmaltada i or groc.

6. Revòlver que va matar Billy el Nen. Preu: 5,6 M€

La casa de subhastes Bonhams ha subhastat un revòlver Colt d’acció simple que va pertànyer al mític xèrif Pat Garrett i que va utilitzar per posar fi a la vida del malfactor Billy el Nen el 1881. William Henry McCarthy, conegut com a Billy el Nen, va ser un criminal en crida i cerca a Nou Mèxic i Arizona, al qual s’atribueixen vuit assassinats. Garrett va perseguir el Nen fins a un ranxo de Nou Mèxic, on el va abatre amb l’ajuda d’aquesta peça, que ara és a les mans d’un col·leccionista anònim.

5. Moneda de 20 dòlars Àguila Doble. Preu: 17,6 M€

Aquesta peça és una de les últimes monedes d’or de 20 dòlars que es va encunyar als EUA. El 1933 es va deixar enrere el patró or i es va fer la transició als diners fiduciaris, per la qual cosa aquesta moneda és única. Només es conserven 13 monedes Àguila Doble. Aquest exemplar s’ha convertit en la moneda més cara del món.

4. McLaren F1 del 1995. Preu: 19 M€

En quarta posició trobem un cotxe esportiu. Aquest McLaren F1 és un dels 64 que la companyia britànica va fabricar d’aquest model el 1995. El seu estat, especialment bo (amb menys de 400 quilòmetres), ha aconseguit que es vengui per gairebé 20 milions d’euros. Personatges com són Rowan Atkinson (Mr. Bean), Elon Musk (qui va acabar estavellant-lo) i el sultà de Brunei han tingut un McLaren F1 als seus garatges.

3. Anell amb diamant rosa. Preu: 27,3 M€

Aquesta pedra preciosa, anomenada «El diamant Sakura», s’ha convertit en el diamant rosa més car de la història. Muntada en un anell de diamants, té 15,81 quirats. Només el 10 % d’aquest tipus de diamants pesa més de 0,2 quirats, raó per la qual aquesta peça és molt estranya.

2. Una edició oficial del text final de la Constitució dels EUA. Preu: 40,2 M€

Només existeixen 14 exemplars d’aquesta edició oficial de la Constitució dels EUA, subscrita el 1787. En concret, aquest text està enquadernat amb cuir blau i té la signatura de diverses personalitats a la coberta, entre elles, el president dels EUA Bill Clinton.

1. Dona asseguda a la finestra de Pablo Ruiz Picasso. Preu: 96,35 M€

Aquest retrat de Marie-Thérèse, amant adolescent de Picasso, ja es va subhastar el 2013, pel preu de 41,75 milions d’euros. El 2021, el seu valor gairebé s’ha duplicat. Aquest llenç de 1932 reflecteix les transformacions en la creació de l’artista de cara a dècades posteriors més productives.

Accepto les condicions d'ús.