ECONOMIA

CaixaBank obté un benefici de 230 milions i destina a dotacions i sanejaments 10.299 milions

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

01 Febrer, 2013


CaixaBank va obtenir un resultat net atribuït de 230 milions d’euros en l’exercici 2012, després de destinar a dotacions i sanejaments un total de 10.299 milions d’euros. Durant el 2012 CaixaBank ha completat la fusió per absorció de Banca Cívica, i ha signat un acord per a l’adquisició de Banc de València.

L’entitat presidida per Isidre Fainé, el conseller delegat de la qual és Joan Maria Nin, ha consolidat el seu lideratge com a primera entitat financera d’Espanya, amb 13 milions de clients, després de la incorporació dels clients procedents de Banca Cívica, uns recursos totals de 288.568 milions (+19,6%) i una cartera de crèdits de 223.449 milions (+20,1%).

  • Excel·lent posició de liquiditat. Puja a 53.092 milions, en la seva pràctica totalitat de disponibilitat immediata, assolint el 15,2% dels actius totals.
  • Core Capital de l’11%. Els resultats de les proves de resistència del sistema bancari espanyol supervisades per les autoritats espanyoles i les principals institucions europees, assenyalen que el Grup “la Caixa” tindria un superàvit de capital de 5.720 milions el 2014 a l’escenari més advers.
  • Gestió rigorosa del risc i qualitat dels actius. La ràtio de morositat se situa en el 8,62%, i amplia la diferència respecte a la mitjana del sector al novembre, que era del 11,38%.
  • Procés d’integració ràpid i efectiu. La integració comercial i tecnològica de Banca Cívica s’està executant a un ritme molt elevat, permetent capturar anticipadament sinergies.

Obra Social: Més diferencial i necessària que mai

El compromís de “la Caixa” amb les necessitats de la societat en la qual desenvolupa l’activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels trets més definidors i diferencials, cobra una dimensió més gran en les circumstàncies actuals.

Malgrat les dificultats, l’entitat mantindrà el pressupost de l’Obra Social durant 2013 en 500 milions d’euros, la mateixa xifra pressupostada en els 5 anys precedents. Aquesta quantitat situa a l’Obra Social “la Caixa” com la primera fundació privada de l’Estat espanyol i una de les més importants del món.

Actualització – “la Caixa” vol reforçar el seu compromís social, orientat específicament cap a una de les majors preocupacions dels ciutadans en aquests moments: l’atur juvenil. Per això, “la Caixa” destinarà 6 milions d’euros per donar suport i facilitar la contractació d’uns 10.000 joves per empreses del nostre país o bé com autònoms, i que entrin així en el mercat laboral.

Pots obtenir més informació: nota de premsa de resultats CaixaBank 2012

 

Accepto les condicions d'ús.