SOSTENIBILITAT

CaixaBank se suma als Principis d’Inversió Responsable de les Nacions Unides

Temps de Lectura: 5 minutos

CaixaBank se suma als Principis d’Inversió Responsable de les Nacions Unides
Avatar

CaixaBank

31 Maig, 2016


CaixaBank Asset Management serà la primera gestora d’inversió entre les líders del mercat espanyol en adherir-se als Principis per a la Inversió Responsable de les Nacions Unides (UNPRI per les seves sigles en anglès).

Els UNPRI són un marc d’actuació global creat el 2005 pel màxim organisme mundial per impulsar la innovació responsable en matèria social, mediambiental i de bon govern. Aquesta iniciativa suposa, per tant, un pas endavant en la relació de CaixaBank amb els seus grups d’interès: clients, accionistes, empleats i societat. Adherir-se a aquest marc no implica només la incorporació d’aquests criteris de responsabilitat, sinó la garantia que hi hagi procediments de control i seguiment exhaustius per evitar la infracció dels principis.

Més de 1.380 entitats al món estan subscrites als UNPRI. Hi ha tres categories de membres: propietaris, gestors i proveïdors de serveis (assessors). En països com França, els Estats Units o el Regne Unit moltes gestores líders ja hi estan adherides.

Sis principis

Per a l’aplicació de la governança empresarial en el sistema d’inversions, els UNPRI estableixen sis principis que resumim en tres conceptes clau:

  • Incorporar la governança empresarial en el procés de presa de decisions.
  • Sol·licitar a les entitats en les quals s’inverteix que publiquin tota la informació necessària sobre governança empresarial.
  • Promoure l’acceptació i instauració dels principis, treballar per millorar-ne l’eficàcia i notificar el progrés en l’aplicació d’aquests.

Per al compliment d’aquest marc, CaixaBank Asset Management proposa la fixació de criteris d’inversió mínims per a cada tipus d’actiu (renda fixa governs, renda fixa corporativa / renda variable i fons de fons). En altres paraules, consisteix en l’aplicació de diferents grups i categories que permetin fixar criteris de compliment i exclusió en cada cas, de manera que es pugui implementar una política senzilla, coherent i de fàcil seguiment per a cada tipus d’actiu.

A més, CaixaBank Asset Management ha proposat la creació d’un comitè d’inversió responsable la funció del qual serà vetllar pel compliment d’aquests criteris i impulsar la inversió responsable a través de l’adopció de nous.

CaixaBank s’adhereix als Principis d’Inversió Responsable (PRI)

Líder a Espanya

CaixaBank Asset Management és la gestora líder a Espanya amb més de 50.000 milions d’euros sota gestió i assessorament. Amb una quota de mercat del 17,7% en fons d’inversió i un equip de més de 60 gestors, la nostra entitat participa des de fa més de tres dècades en la implementació de diferents criteris de RSC per a les seves estratègies d’inversió, com MicroBank Fons Ètic el 1985 i l’adhesió a la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial el 2011.

Accepto les condicions d'ús.