SOSTENIBILITAT

D’habitatge turístic a allotjament zero emissions. Per on començo?

Temps de Lectura: 2 minuts

D’habitatge turístic a allotjament zero emissions. Per on començo?
Avatar

CaixaBank

11 Juliol, 2023


El 80 % dels viatgers té la intenció de viatjar de la manera més sostenible possible en els pròxims mesos, segons una enquesta de l’agència online de viatges Booking. Més enllà del transport, un dels elements que fa que aquests viatges siguin més sostenibles és l’allotjament.

Si tens un habitatge habilitat com a vacacional i vols convertir-lo en un allotjament verd d’acord amb les demandes de la comunitat viatgera, et donem cinc claus per fer-ne la transformació.

1. Climatització

Millora l’aïllament de les façanes de l’habitatge i instal·la-hi finestres dobles o amb sistemes d’aïllament. La instal·lació de sistemes d’aire condicionat i calefacció eficients, per exemple, mitjançant aerotèrmia, també redueixen les emissions i milloren l’eficiència dels allotjaments turístics.

2. Eficiència energètica

Instal·la dispositius d’alta eficiència energètica, des de les bombetes LED fins a electrodomèstics de baix consum, ja que contribueixen a reduir les emissions.

Una altra solució és col·locar termòstats intel·ligents que et permetin regular la temperatura i reduir el malbaratament d’energia.

3. Eficiència hídrica

Opta per sanitaris de doble descàrrega per a un consum més reduït d’aigua.

Si la casa té piscina, és important tenir bombes eficients o sistemes d’estalvi i aprofitament de l’aigua.

4. Ús de renovables

Bé sigui a través de la xarxa elèctrica o bé a través de l’autoconsum, recórrer a energies no contaminants és una via consistent per reduir emissions. D’aquesta manera, podem deixar de banda els combustibles fòssils, molt més contaminants.

5. Aposta pel reciclatge

Reciclar residus i utilitzar elements reciclats és clau per fomentar l’economia circular i reduir emissions.

A l’hora de valorar l’impacte real d’aquestes mesures, és important tenir en compte la localització i la mida de l’allotjament, atès que els climes extrems necessitaran usar més climatització.

Accepto les condicions d'ús.