INNOVACIÓ

El big data i la seva influència en el sector bancari

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

11 Abril, 2017


 

 

El big data o, el que és el mateix, la generació i incorporació massiva de dades, està revolucionant l’experiència dels usuaris en tots els sectors, també en el de la banca i les finances. Pere Nebot, director corporatiu de serveis informàtics de CaixaBank, ho té clar i, en el marc de la tercera Masterclass organitzada per The Banker, “Aprofitar el big data“, explica els beneficis que l’anàlisi de dades comporta tant per als clients com per a la companyia i els empleats.

“Incorporem aquestes dades per crear nous productes per als nostres clients potencials i donar resposta a les seves necessitats, per identificar objectius i avaluar-los i també per incrementar les dades sobre els nostres models de risc i millorar-ne el rendiment”, explica Nebot. I afegeix: “Podem fer la proposta adequada al client adequat en el moment oportú”.

La seguretat, per part seva, és un altre dels factors que s’ha vist influenciat per l’arribada del big data. Segons Pere Nebot, gràcies a l’anàlisi de dades “som capaços de detectar qualsevol activitat sospitosa, conducta inusual o estranya”, per la qual cosa “ara protegim millor els nostres clients”.

El director corporatiu de serveis informàtics (CIO) de CaixaBank, a més, recalca especial que el futur de la banca ha de passar per un procés de digitalització: “incorporar noves tecnologies a l’oferta bancària no és un desig, és una obligació”.

Accepto les condicions d'ús.