SOSTENIBILITAT

Ens sumem a la celebració del Dia Mundial del Medi ambient

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

05 Juny, 2014


Dia Mundial del Medi Ambient

Amb l’eslògan “Alça la teva veu, no el nivell del mar”, el Dia Mundial del Medi Ambient pretén enguany centrar l’atenció en la necessitat urgent de protegir les petites illes dels creixents riscos i desafiaments a què s’enfronten com a conseqüència del canvi climàtic. Des de CaixaBank, ens unim a aquesta celebració i t’expliquem quines són les nostres iniciatives per reduir els seus efectes.

En els últims anys, el canvi climàtic ha esdevingut un dels principals problemes mediambientals a què s’enfronta la societat. Per això, a CaixaBank entenem que el nostre negoci ha de desenvolupar-se tenint en compte el nostre compromís amb el respecte i la protecció de l’entorn.

Cap a una economia sostenible

Aquest compromís ens ha portat en els últims anys a impulsar i recolzar iniciatives que tenen com a objectiu millorar l’eficiència energètica i assolir una sostenibilitat superior a llarg termini. En definitiva, projectes que ens ajudin a impulsar una economia sostenible:

  • Promovem l’ecoFinançament. A través dels nostres programes de microcrèdit com els ecoPréstecs, els ecoMicrocrèdits i l’ecoFinançament vam destinar el 2013 més de tres milions i mig d’euros a projectes agraris de desenvolupament sostenible, a la compra de vehicles i electrodomèstics respectuosos amb l’entorn i a iniciatives sostenibles que promouen l’eficiència energètica. A més, gràcies al Compte Verd de MicroBank el 2013 vam impulsar la reforestació del Parc Nacional de Doñana juntament amb WWF.
  • Zero emissions. La nostra seu dels Serveis Centrals a Barcelona és un edifici “zero emissions”. Així mateix, portem tres anys realitzant un inventari de les emissions de gasos d’efecte hivernacle generades per la nostra activitat per calcular la nostra petjada de carboni i establir accions per minimitzar-la.
  • Minimitzem l’impacte ambiental. Per fer-ho, hem adoptat diverses mesures: el nostre consum elèctric prové de fonts renovables i de cogeneració; hem augmentat les videoconferències i reunions virtuals per tal d’evitar els desplaçaments, i el 99% del paper que utilitzem és reciclat.
  • Apostem per la sensibilització dels nostres grups d’interès. Creiem que el nostre compromís amb el desenvolupament d’una economia sostenible no només s’ha de reduir a la nostra empresa i empleats, sinó també a la resta dels nostres stakeholders (clients, inversors, proveïdors,…). Amb aquest objectiu promovem la banca en línia (Línia Oberta) i el “Ready to Buy” entre els nostres clients o impulsem, a través de l’Obra Social, projectes com ecoTendències o Climadat, dirigits als ciutadans.

 Obra Social de ”la Caixa” amb el Medi Ambient

Si tu també et vols sumar a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, et convidem a participar dissabte 7 i diumenge 8 de juny a l’activitat especial que hem organitzat a CosmoCaixa a Barcelona amb motiu d’aquest dia, en què et podràs convertir en un explorador de les profunditats marines.

Accepto les condicions d'ús.