ECONOMIA

Isidre Fainé presidirà la Fundació Bancària ”la Caixa” i CriteriaCaixa i Jordi Gual, CaixaBank

Temps de Lectura: 5 minutos

Isidre Fainé presidirà la Fundació Bancària ”la Caixa” i CriteriaCaixa i Jordi Gual, CaixaBank
Avatar

CaixaBank

30 Juny, 2016


El consell d’administració de CaixaBank ha acceptat la renúncia d’Isidre Fainé com a president de l’entitat i ha aprovat el nomenament de Jordi Gual com a president no executiu de CaixaBank. Per part seva, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, continuarà sent el primer executiu de l’entitat. Isidre Fainé romandrà, com fins ara, com a president de la Fundació Bancària ”la Caixa” i de CriteriaCaixa, accionista de control de CaixaBank, i ampliarà la seva dedicació al capdavant d’ambdues entitats.

 

Isidre Fainé, impulsor de la revolució comercial de CaixaBank des de 1999

Isidre Fainé es va incorporar a ”la Caixa” a finals de 1981 com a director general adjunt, va ser nomenat director general el 1999 i va assumir la presidència de l’entitat el 2007, en substitució de Ricard Fornesa. Primer com a director general i després com a president, des de 1999 Fainé va impulsar una autèntica revolució comercial, en convertir CaixaBank en la primera entitat financera del mercat espanyol, multiplicant per 4,6 vegades la seva mida i doblant el nombre de clients. Isidre Fainé ha insistit que el seu objectiu és “continuar treballant per al Grup ”la Caixa” amb la mateixa entrega, il·lusió i energia del primer dia, i amb l’experiència acumulada després de 35 anys a l’entitat”.

 

Jordi Gual, nou president no executiu de CaixaBank

Jordi Gual és Doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia, Berkeley i Llicenciat en Ciències Econòmiques amb premi extraordinari per la Universitat de Barcelona. És Catedràtic d’Economia de IESE Business School i Research Fellow del Center for Economic Policy Research (CEPR) de Londres. Es va incorporar al Grup ”la Caixa” el 2005. És director executiu de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank i director general de Planificació i Desenvolupament Estratègic de CriteriaCaixa. Ha estat conseller econòmic en la Direcció General d’Afers Econòmics i Financers a la Comissió Europea a Brussel·les i professor visitant a la Universitat Lliure de Brussel·les i la Universitat de Califòrnia.

Més informació a la nota de premsa

Accepto les condicions d'ús.