INNOVACIÓ

”la Caixa” i Visa posen en marxa el major desplegament regional d’Europa de pagaments contactless

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

30 Març, 2011


Illes Balears es convertirà en la primera regió d’Europa que podrà utilitzar la tecnologia “contactless” de manera habitual. Aquesta nova tecnologia permet realitzar pagaments electrònics de forma més àgil i segura, tant per a l’usuari com per als comerços.El sistema resulta especialment útil per als micropagaments i aporta múltiples avantatges pel que fa a comoditat, rapidesa i seguretat. Les targetes “contactless”, que rebran els més de 130.000 clients de ”la Caixa” a Balears, permetran als clients realitzar pagaments només acostant la targeta al datàfon.

Tecnologia Contactless

En compres superiors a 20 euros, el client haurà de teclejar el número PIN per validar l’operació. A més, ”la Caixa” avala el bon ús de les targetes amb la seva garantia  CaixaProtect.

Les targetes “contactless” oferiran serveis de valor afegit als clients de les Illes Balears, com ara l’acord entre ”la Caixa” i l’Empresa Metropolitana de Transports de Palma, que permetrà integrar els títols de transport públic en les targetes de ”la Caixa”.

La universalitat del sistema permet que la infraestructura de lectors “contactless” estigui preparada per adaptar-se als suports de pagament que puguin aparèixer com ara telèfons mòbils o altres dispositius tecnològics. D’altra banda, els lectors seran compatibles amb les targetes Visa sense contacte d’arreu d’Europa i els clients podran fer servir la targeta a tots lectors “contactless” que hi ha a d’altres llocs del món.

Fins ara, aquest tipus de sistema només s’havia instal·lat en àrees limitades d’algunes ciutats com Londres o Nova York. A Espanya, ”la Caixa”, Visa Europe i Telefònica van desenvolupar amb èxit, durant el 2010, un pilot de pagament per mòbil amb tecnologia NFC a la localitat de Sitges.

Accepto les condicions d'ús.