SOSTENIBILITAT

L’alpinista Ferran Latorre aconsegueix el cim del Gasherbrum II

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

08 Agost, 2012


L’alpinista vigatà Ferran Latorre suma el seu setè vuit mil en el projecte Cat14x8.000, que té com a objectiu ser el primer català a coronar els 14 cims del món de més 8.000 m sense oxigen. El projecte Cat14x8000 té el suport de “la Caixa”.

Latorre consigue la cima del Gasherbrum II, el K4, con el patrocinio de ”la Caixa”

Després de 15 hores de dur ascens, des del camp 3, Ferran Latorre va aconseguir el 31 de juliol, aproximadament a les 13.30 h (hora peninsular espanyola), el cim del Gasherbrum II, també anomenat K4, de 8.035 m.

Pots seguir el projecte des de l’aplicació per a smartphone Android i iPhone. També pots seguir el bloc de l’expedició, els vídeos de YouTube i el perfil de Facebook o Twitter.

Ferran Latorre va néixer a Barcelona el 18 d’octubre del 1970. Ha guanyat dues vegades el Piolet d’Or, que li va atorgar la Federació Espanyola els anys 1995 i 2008. En la primera ocasió, per l’obertura de vies de dificultat als Alps amb Patrick Gabarrou; i, en la segona, per l’ascensió al mític Gasherbrum IV (7.925 m) el 2008. Ha escalat vuit vuit mils: set vuit mils principals (Gasherbrum II; Shisha Pangma: ruta Britànica de la cara sud en estil alpí; Annapurna; Broad Peak; Dhaulagiri; Manaslu i Kangchenjunga; i un vuit mil secundari, el Shisha Pangma Central, també per la cara sud (ruta Loretan). Des de fa 15 anys, treballa com a càmera al programa de TVE “Al filo de lo imposible”.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari