ECONOMIA

L’empresari estranger torna a confiar en l’economia espanyola

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

16 Abril, 2014


D’anys ençà, la inversió a llarg termini en capital productiu per part d’empreses estrangeres té un paper essencial en l’economia espanyola. Encara més: Espanya ocupa les primeres posicions en el rànking de les economies desenvolupades que més inversió estrangera directa (IED) reben, per davant dels Estats Units, França o Alemanya.

Nou informe mensual de laCaixaResearch, abril 2014

Després d’una caiguda important el 2012, la inversió estrangera va augmentar el 8,8% el 2013. Aquesta pujada posa de manifest que la confiança dels inversors internacionals s’ha recuperat notablement, la qual cosa alhora reflecteix una millora de l’economia espanyola.

Nou informe mensual de laCaixaResearch, abril 2014

Si n’examinem l’origen, observem que la zona de l’euro continua sent el principal emissor d’aquestes inversions (el 72,8% el 2013). Fora de la zona de l’euro, destaca el major protagonisme dels països llatinoamericans, que, impulsats per les inversions procedents de Mèxic, van aconseguir el 7,1% del total el 2013.

Si analitzem les dades per sectors, es constata que tres van acaparar gairebé la meitat del total de les inversions: les activitats financeres (el 19,9%), les manufactureres (el 16,7%) i les immobiliàries (l’11,3%). La tendència positiva de les inversions immobiliàries destaca força, tenint en compte que el 2013 van assolir màxims absoluts, arribant a ser més del doble que el 2007.

És tot un èxit, doncs, que en el context econòmic actual Espanya es mantingui en el top-10 de països desenvolupats de receptors d’inversió estrangera directa.

Si vols tenir més informació sobre aquest i altres anàlisis sobre l’oportunitat del sector exterior a Espanya, t’animem que visitis ”la Caixa” Research.

Et recordem que també està disponible on-line el número d’abril de l’Informe Mensual dedicat al mercat laboral, i que pots seguir les publicacions de ”la Caixa” Research a través de Twitter.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari