ECONOMIA

Economia per a nens: cinc llibres per a descobrir el món de les finances

Temps de Lectura: 4 minuts

Economia per a nens: cinc llibres per a descobrir el món de les finances
Avatar

CaixaBank

27 Març, 2024


L’educació financera és la base de les bones decisions econòmiques, per això ha de començar des de la infància, i quina millor manera d’aconseguir-ho que fomentant la lectura d’uns quants llibres que, a més d’entretenir-los, els ajudaran a comprendre conceptes i promoure la seva pròpia salut financera.

Ara que s’acosta el Dia del Llibre, et deixem la nostra selecció.

1. Col·lecció ‘M.O.N.E.Y. Academy’

Una acadèmia exclusiva, un arxipèlag que no apareix als mapes i uns nens que han de superar una sèrie de proves per aprovar un curs gens convencional. Aquests són els estratagemes que utilitza la col·lecció M.O.N.E.Y. Academy per enganxar els joves lectors i anar descobrint amb ells conceptes econòmics a cop d’aventura.

FITXA TÈCNICA

Autora: Natalia de Santiago

Il·lustradora: Anna Franquesa

Editorial: Destino Infantil y Juvenil

Any d’edició: 2024

Edat recomanada: a partir de 10 anys

money_1

2. ‘La imprescindible guía sobre el dinero: un increíble viaje por el mundo de las finanzas’

Amb definicions senzilles, il·lustracions i dades que desperten la seva curiositat, aquesta guia ajuda els més petits a entendre millor conceptes associats als diners, els guanys, els estalvis, els desemborsaments i els préstecs. I no només això: també els anima a desenvolupar bons hàbits financers.

FITXA TÈCNICA

Autora: Heidi Fiedler

Il·lustrador: Brendan Kerney

Editorial: SM

Any d’edició: 2019

Edat recomanada: a partir de 9 anys

guia

3. ‘¿Dónde crece el dinero?’

Aquest llibre il·lustrat explica als nens les claus bàsiques que els ajudaran a gestionar els seus diners des de la primera paga. Entre altres qüestions, els ajuda a aprendre a prendre decisions, a negociar (igual que ho fan amb l’intercanvi de cromos a l’escola), a entendre la diferència entre valor i preu, en què consisteix i per a què serveix un préstec o què són els béns intermedis. Per fer-ho, proposa històries senzilles que els permeten entendre millor els conceptes econòmics.

FITXA TÈCNICA

Autora: Laura Mascaró

Editorial: Montena

Any d’edició: 2019

Edat recomanada: a partir de 9 anys

donde_crece_el_dinero_3OK

4. ‘Lo quiero todo’

Una nena que vol tot el que veu a les botigues, a internet, a la tele o als seus amics. La protagonista d’‘Ho vull tot’ i la seva tendència a acumular joguines són el fil conductor d’aquest conte, que promou la interacció entre adults i nens. Aquest llibre orienta els més petits a establir una relació emocional més sana amb les coses materials, potser el primer gran repte econòmic a què s’han d’enfrontar.

FITXA TÈCNICA

Autor: Eloy Moreno

Il·lustrador: Pablo Zerda

Editorial: Nube de Tinta

Any d’edició: 2021

Edat recomanada: a partir de 4 anys

loquierotodoV3

5. ‘La economía en cómic’

Una noia de 12 anys demana ajuda a una veïna, antiga professora d’Economia, per ajudar la seva mare, que està a l’atur, a trobar feina. Amb ella parla sobre grans temes relacionats amb l’economia i descobrirà que aquesta es troba a tot arreu. El llibre planteja qüestions com què passaria en un món en què els robots fessin tota la feina, per a què serveixen els fons de pensions o de quina manera tots participem en l’economia encara que no en siguem conscients.

FITXA TÈCNICA

Autora: Jézabel Couppey-Soubeyran

Il·lustradora: Auriane Bui

Editorial: Astronave – Norma Editorial

Any d’edició: 2021

Edat recomanada: a partir de 9 anys

la_economia_comic_5_OK
Accepto les condicions d'ús.