INNOVACIÓ

L’smartphone, una nova era per a la ciberseguretat tradicional

Temps de Lectura: 5 minutos

L’smartphone, una nova era per a la ciberseguretat tradicional
Avatar

CaixaBank

26 Setembre, 2017


Consultar el correu electrònic, informar-se de les últimes notícies o contactar amb els nostres amics. L’smartphone és el gran protagonista del mercat de la telefonia mòbil i moltes vegades també de les nostres vides. De fet, el seu ús s’ha duplicat a Espanya durant els últims cinc anys. Això ha provocat que la ciberseguretat s’hagi hagut d’adaptar a un nou escenari.

En aquest escenari, la banca és un dels sectors que estan en actualització constant per estar al dia de les possibles amenaces que puguin aparèixer. La clau? “Mentalitat cibercriminal”, destaca Carles Solé, director de Seguretat de la Informació de CaixaBank, en el marc de la Masterclass “Mobile security”, organitzada per The Banker en col·laboració amb l’entitat.

“Analitzem i col·laborem estretament amb l’empresa i els equips de desenvolupament quan es concep una nova funció per a una aplicació”, destaca. Això els permet analitzar possibles escenaris arriscats o serveis vulnerables i, així, protegir aquestes aplicacions. Solé, a més, subratlla que el mòbil és més segur que l’ordinador gràcies a la seva arquitectura, ja que permet que les aplicacions es protegeixin a si mateixes, com per exemple permetent que l’usuari pugui denegar permisos.

“Els tradicionals tallafocs de l’ordinador està evolucionant cap a aquest tipus d’arquitectura”, considera. Fins i tot així, és primordial educar els usuaris perquè tinguin cura amb els seus telèfons: “Utilitzem programes de conscienciació a les oficines i una de les nostres premisses és que estiguin atents a qualsevol comportament estrany”, com per exemple la persuasió que exerceixen alguns llocs web per instal·lar una app i que pot posar en perill el telèfon.

Accepto les condicions d'ús.