ECONOMIA

MicroBank: idees en busca de finançament

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

09 Novembre, 2009


La Núria té una escola de dansa. Ella, com unes altres 50.000 persones, ha pogut dur a terme el seu projecte gràcies a MicroBank, el Banc Social de “la Caixa”.

Aquest banc, creat el setembre de 2007, permet a emprenedors com a la Núria, amb recursos limitats, poder obtenir un microcrédit per muntar un negoci, o un microcrèdit familiar per atendre les seves necessitats personals.

MicroBank ha concedit més de 50.000 microcrèdits per un import de més de 300 milions d’euros des de la seva creació, amb l’objectiu de fomentar l’activitat productiva, el desenvolupament personal i la creació d’ocupació.

En la concessió dels microcrèdits, a banda de la xarxa de més de 5.000 oficines de “la Caixa”, hi col•laboren més de 400 entitats que aporten coneixements sobre les persones a qui es faciliten les operacions de préstec, les assessoren i fan el seguiment dels projectes.

El criteri de concessió dels microcrèdits respon, fonamentalment, al compromís personal i a la viabilitat dels projectes que es finançaran, de manera que puguin accedir al finançament de MicroBank clients que no disposin de les garanties i els avals que requereix el sistema financer tradicional.

Amb aquests microcrèdits, “la Caixa” no només dóna suport a la creació d’empreses noves, sinó que també financia les necessitats de creixement de microempreses ja constituïdes.

Accepto les condicions d'ús.