SOSTENIBILITAT

Miquel Barceló, al CaixaForum Madrid

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

10 Febrer, 2010


L’artista mallorquí Miquel Barceló repassa la seva trajectòria des del 1983 en una gran mostra en el CaixaForum Madrid que es podrà visitar a partir d’avui i fins el proper 13 de juny.

L’exposició, organitzada per l’Obra Social “la Caixa”, compta amb 180 peces, des de les grans teles creades a partir del 1983 fins a les més recents, i permet a l’espectador acostar-se a la seva experiència creativa.

La mostra inclou objectes experimentals, i fins i tot privats, col·locats juntament amb obres clau, sobretot pintures, així com ceràmiques i escultures, gouaches, aquarel·les, dibuixos, cartells, llibres, i quaderns de viatge, i estarà presidida per una escultura monumental de bronze, de set metres d’alçada, ubicada en la plaça pública d’accés a CaixaForum Madrid i que porta per nom Gran Elefant Dret.

Amb aquesta exposició, l’espectador podrà conèixer la relació de Miquel Barceló amb la naturalesa i la matèria i el seu ús en la seva feina; la seva evolució en la representació del món animal i l’humà; i els seus viatges físics i mentals, des de París fins a Mali.

A més, l’artista s’ha implicat directament en la selecció de les obres i ha prestat algunes teles de la seva pròpia col·lecció, la qual cosa permet transformar la mostra en un autèntic esdeveniment, i no tant en una retrospectiva de la seva feina.

Miquel Barceló. 1983-2009 viatjarà posteriorment a CaixaForum Barcelona, a on es podrà veure a partir de juliol de 2010.

Accepto les condicions d'ús.