ECONOMIA

Ruta de Madrid a Àvila

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Madrid a Àvila
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta per Castella que et porta de Madrid a Àvila, amb una durada total de 2 h 11 min de trajecte en cotxe.

Les joies de Villamanta

Ruta per Perdre's núm. 13: de Madrid a Àvila

A la frontera amb Castella-la Manxa ens espera la primera parada, un petit poble que serva alguns secrets plens d’encant.

Un casalot del segle xvi, per exemple, que a més escampa les arrels en unes profundes galeries subterrànies. Actualment ha estat rehabilitat i és la llar del patrimoni històric de Villamanta.

O l’ermita de la Virgen del Socorro, patrona de la vila, un edifici també del segle xvi i que conserva una escultura de la imatge tallada en fusta.

Aldea del Fresno: aquí sí que hi ha platja

Ruta per Perdre's núm. 13: de Madrid a Àvila

El riu Alberche i el seu afluent, el Perales, travessen aquest poble envoltat d’alzinars que es perden a l’horitzó. Aldea del Fresno és a la part més baixa de la Comunitat de Madrid, a 476 metres sobre el nivell del mar.

Tot just a un quilòmetre del nucli històric, arribarem al pont de la Pedrera, de més de 300 anys d’antiguitat i des d’on es pot gaudir d’una vista magnífica.

Al colze on convergeixen l’Alberche i el Perales, s’hi forma un enorme arenal: la platja de l’Alberche, també coneguda com la platja de Madrid. Aquest parc fluvial és un dels pocs espais de la regió en què es permet banyar-se, envoltat dels preciosos paisatges de la serra.

Pelayos de la Presa i l’empremta del temps

Ruta per Perdre's núm. 13: de Madrid a Àvila

En una zona de turons baixos, al costat de l’embassament de San Juan, arribem a l’acollidor poble de Pelayos de la Presa.

Hi trobem el monestir de Santa María de ValdeIglesias: el més antic de tot Madrid, que data de mitjan segle xii. Com a testimoni d’una història tan dilatada, el recinte combina diversos estils arquitectònics, des de diferents escoles del romànic fins al barroc i el renaixentista.

Abans de tornar al cotxe pots aprofitar per passejar a la vora de l’embassament de San Juan, gairebé una platja d’aigua dolça envoltada de frondositat. O fins i tot pots mullar-t’hi els peus o fer-hi un bany: és l’únic de Madrid on està permès.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.