ECONOMIA

Què ens espera el 2017?

Temps de Lectura: 5 minutos

Què ens espera el 2017?
Avatar

CaixaBank

22 Desembre, 2016


El 2008, el món sencer semblava contemplar el que seria l’inici de la Gran Recessió, una crisi econòmica mundial que afectaria des de les grans potències fins als països més subdesenvolupats. Ara, vuit anys més tard, l’economia mundial, i concretament l’espanyola, sembla anivellar-se amb la intenció d’aconseguir una certa estabilitat i solidesa.

Així ho revela l’Informe Mensual de CaixaBank Research ‘Perspectives 2017’: L’any 2017, Espanya creixerà un 2,6% i superarà el PIB precrisi que tenia l’any 2008. A més, l’estudi augura que el creixement del PIB es podria mantenir per sobre del 3%, encara que tot dependrà de l’evolució del preu del petroli, de la política monetària i de si el dèficit acaba sent més favorable del que es preveu.

D’altra banda, el sector immobiliari tornarà a ser protagonista el 2017 perquè continuarà guanyant vigor i també és molt probable que sigui notícia la reducció del dèficit de les Administracions Públiques , les quals podran assolir l’objectiu acordat amb Brussel·les.

L’informe, a més, destaca la importància de preservar i millorar la competitivitat de l’economia espanyola, recuperada durant els últims anys gràcies al creixement de les exportacions (des del 2007 han crescut un 25%).

Un altre dels reptes que cal treballar per enfortir aquest camí positiu és el progrés en la qualitat de l’ocupació, que és superior en els sectors en què la productivitat ha crescut més. De fet, segons l’informe, “l’ocupació de qualitat i la productivitat són un binomi inseparable” i millorar la productivitat de l’economia espanyola és la millor recepta per generar ocupació de qualitat.

Perspectives econòmiques per al 2017

Perspectives en l’economia internacional

A diferència de l’economia espanyola, el panorama econòmic mundial es presenta una mica més inestable, encara que aquest any, en el seu conjunt, l’economia creixerà un 3,2% i l’any vinent un 3,5%. Aquesta incertesa es deu principalment a la recent elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units. “Una vegada escollit, Trump ha començat a suavitzar el seu discurs i esperem que, sota la influència de l’ala més moderada del Partit Republicà, l’Administració adopti una orientació pragmàtica” comenta Enric Fernández, economista en cap de CaixaBank.

L’ eurozona, per la seva banda, continuarà avançant a un ritme moderat: s’espera que el creixement durant el 2017 sigui similar al del 2016 i que la inflació tanqui l’any al voltant de l’1,5% de la mà del creixement de la demanda interna.

Et convidem a llegir l’informe complet en Informe Mensual de desembre de CaixaBank Research perquè aprofundeixis en la situació actual i futura de l’economia mundial, europea i espanyola.

Accepto les condicions d'ús.