INNOVACIÓ

Què és el tethering o com aprofitar al màxim la teva connexió 4G

Temps de Lectura: 5 minutos

Què és el tethering o com aprofitar al màxim la teva connexió 4G
Avatar

CaixaBank

02 Agost, 2019


Els telèfons mòbils disposen d’una funció que els permet convertir-se en punts d’accés a internet per a tota mena de dispositius.

Imagina que ets de viatge per treball i que el mitjà de transport que has escollit –bus o tren, per exemple– no disposa de connexió Wi-Fi o la que proporciona és lenta i funciona molt malament. Tanmateix, tu necessites treballar amb l’ordinador portàtil i deixar enviats aquests correus que no poden esperar. Com ho fas? La solució és fer servir el tethering, un terme anglosaxó que fa referència a la capacitat del nostre telèfon mòbil per compartir la seva xarxa de dades amb altres dispositius. Vegem com funciona aquesta opció, desconeguda per a molts usuaris i un autèntic salvavides en moments de necessitat.

Converteix el teu mòbil en un encaminador

Quan fem tethering amb el mòbil en realitat estem convertint el dispositiu en un punt d’accés a internet, una espècie d’encaminador improvisat a què es poden connectar tota mena de terminals, des d’altres telèfons fins a ordinadors portàtils.

En concret, hi ha tres tipus de tethering que podem fer a través del mòbil: connexió per Bluetooth, connexió per USB i connexió Wi-Fi; és precisament aquesta última la més útil i senzilla de fer, per la qual cosa ens centrarem en ella per explicar com activar-la.

Com activar el tethering

Dèiem que l’opció de connexió Wi-Fi és la més senzilla de fer, ja que no requereix instal·lar cap aplicació ni dur amb nosaltres cable USB.

En el cas dels telèfons amb el sistema operatiu Android, l’única cosa que cal fer és entrar al menú d’ajustaments i, en l’apartat de xarxes o connexions, cercar l’opció denominada «zona Wi-Fi/compartir connexió». Dit i fet, és així de senzill, però cal anar amb compte, perquè pot ser que diferents versions d’Android denominin d’una manera diferent aquesta opció. Tanmateix, l’habitual és que sempre es trobi en l’apartat de connexions de xarxa.

Si el teu telèfon mòbil és un iPhone, l’opció de tethering es troba també a la zona d’ajustaments i es denomina «Compartir internet». Per cert, no cerquis al telèfon la paraula tethering perquè no la trobaràs, per ser un terme més tècnic que comercial o per a usuaris.

Mesures de seguretat

A l’hora de convertir el nostre telèfon en un punt d’accés a internet hem de recordar que qualsevol dispositiu aliè s’hi podrà connectar, utilitzant dades, i per aquest motiu és imprescindible establir una contrasenya per protegir l’accés.

Habitualment els dispositius tenen una contrasenya genèrica del tipus «1234», per la qual cosa és molt recomanable canviar-la la primera vegada que la utilitzem.

Encara que, en realitat, la mesura de seguretat més important que has de recordar a l’hora d’utilitzar el tethering al mòbil és vigilar el consum de dades; navegar per internet o veure vídeos en un portàtil mentre estem connectats a través del 4G del mòbil pot consumir ràpidament la nostra tarifa de dades, ja que les pàgines que visitem no estaran optimitzades per a mòbil.

Accepto les condicions d'ús.