ECONOMIA

Ruta d’Agulo a Alajeró

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta d’Agulo a Alajeró
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta per l’illa de la Gomera que et porta d’Agulo a Alajeró, amb una durada total d’1 h 11 min de trajecte en cotxe.

Treu el nas a Agulo

Ruta per perdre's núm. 6: d'Agulo a Alajeró

La ruta arrenca al nord de l’illa de La Gomera, sobre una plataforma natural que ens concedeix una vista privilegiada des del seu balcó al mar.

Amb carrers empedrats, cases de teula i un paisatge sempre dominat pel Teide, Agulo és conegut com “el bombó de la Gomera” per la mida petita i la indiscutible bellesa.

Si no tens vertigen, atreveix-te a visitar el mirador: un voladís de terra de vidre s’estén set metres més enllà de la cornisa.

Des d’allà, flotant sobre l’oceà, pots contemplar com les onades trenquen contra les parets gairebé verticals dels penya-segats. En la llunyania de l’horitzó, en un dia clar, pots arribar a divisar Tenerife.

Deixa’t conquerir per Vallehermoso

Ruta per perdre's núm. 6: d'Agulo a Alajeró

En poc menys de mitja hora arribem al municipi més gran, en extensió, de tota l’illa.

Vallehermoso sembla que vessi, ja que, a causa de l’escassetat de sòl, els habitatges han escalat fins i tot els vessants més abruptes i han creat un paisatge tan espectacular com únic.

A la vora de l’espadat s’hi alça el Castillo del Mar, una fortalesa medieval i l’únic embarcador de plàtans de tot Europa.

L’artesania continua molt viva al poble, especialment la ceràmica, l’ebenisteria i la ristra: un ofici autòcton de cistelleria amb pell de plataner adobada.

L’arbre llegendari d’Alajeró

Ruta per perdre's núm. 6: d'Agulo a Alajeró

Travessem l’illa fins a la nostra destinació, un poble amb una geologia peculiar i una gran riquesa natural.

Els penya-segats d’Alajeró preserven el patrimoni salvatge endèmic de la regió, com l’àguila pescadora, que hi fa niu.

Al sud d’aquests espadats hi trobem La Caldera, el con volcànic més ben conservat de l’illa. No t’amoïnis: està inactiu des de fa més d’un milió d’anys.

I no te’n pots anar sense visitar el Drago d’Agalán, un arbre autòcton de més de 400 anys que és a uns 20 minuts a peu des de la carretera del poble.

La història d’aquests arbres es remunta fins a la mitologia grega. En un dels dotze treballs, Hèracles havia de robar les pomes d’or del jardí de les Hespèrides, custodiat per un drac de cent caps. El tità Atles va acudir a ajudar-lo i va matar el drac. Diu la llegenda que va néixer un drago de cada gota de sang que va regar el jardí.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.