ECONOMIA

Ruta de Cullera a Dénia

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Cullera a Dénia
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta per la Comunitat Valenciana que et porta de Cullera a Dénia, amb una durada total de 2 h 6 min de trajecte en cotxe.

La tradició fluvial de Polinyà

Ruta per Perdre's núm. 14: de Cullera a Dénia

El viatge comença a la ribera del riu Xúquer, una plana verda on trobem el poble de Polinyà.

Allà on miris veuràs tarongers, el motor econòmic principal de la regió, tot i que en el passat també ho va ser l’arròs. De fet, podem visitar l’antic magatzem del sindicat d’arrossaires: una antiga nau de començaments del segle xx que avui es fa servir per desar (ho endevines?) taronges.

T’animem a fer un tomb pel barri antic del poble, entre l’Ajuntament i la plaça Major, constituït per cases valencianes tradicionals entre les quals destaca La Casota, una casa de camp de mitjan segle xviii que actualment acull la seu de l’Associació Musical. Tot i que l’edifici més antic és l’església, del 1727.

L’Ènova: un calvari ben plàcid

Ruta per Perdre's núm. 14: de Cullera a Dénia

En poc més de mitja hora arribarem a l’Ènova, un petit poble amb un gran llegat romà.

Les excavacions per fer les obres del tren d’alta velocitat van descobrir les restes d’una antiga pedrera, dues làpides amb inscripcions en llatí i Vil·la Cornelius: una vil·la romana del segle i aC.

L’Ènova s’arrecera entre la falda de la lloma del Baladre i la vora del riu Albaida, i aquesta situació li concedeix unes condicions climàtiques molt agradables.

Al cim del tossal hi ha l’ermita del Calvari. Segueix el corriol que serpenteja, a través dels pilars encara drets i flanquejat per xiprers, fins a les ruïnes de l’ermita i gaudeix de la pau i les vistes de bona part de la comarca: t’ho hauràs ben guanyat.

El murmuri del mar a Piles

Ruta per Perdre's núm. 14: de Cullera a Dénia

Arribem a la destinació a temps per fer una capbussada en una de les platges més tranquil·les i acollidores de les terres valencianes, amb l’encant d’aquests entorns naturals privilegiats que encara no han caigut en la massificació.

Escuden el passeig marítim de Piles petites cases unifamiliars que hi donen un idíl·lic aspecte de poble costaner.

A l’entrada trobem una torrassa defensiva erigida a finals del segle xvi i restaurada el 1986. En el seu temps, els vigies prevenien els atacs barbarescos, i avui ens podem delectar amb la vista, molt més agradable, de la platja.

La fina sorra de la platja de Piles dibuixa un paisatge de dunes que s’escampa fins a l’horitzó, acaronades per les aigües tranquil·les del Mediterrani.

Un marc perfecte per relaxar-se i descansar al final del viatge.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.