ECONOMIA

Ruta de Garafía a Breña Baja

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Garafía a Breña Baja
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta per l’illa de La Palma que et porta de Garafía a Breña Baja, amb una durada total d’1 h 46 min de trajecte en cotxe.

De Garafía, al cel

Ruta per perdre's núm. 5: de Garafía a Breña Baja

Emprenem la ruta al nord-oest de l’illa. Concretament, entre dos barrancs exuberants de vegetació que contrasten amb el mar i el cel: el de Franceses i el d’Izcagua.

En aquesta localització, que sembla extreta d’un quadre, hi ha la població de Garafía, una de les més extenses de l’illa, però també de les menys poblades. Té els barris separats per barrancs profunds, cosa que en dificulta la comunicació amb la resta de l’illa.

El Tablado és un dels barris del municipi. És entre els barrancs de Los Hombres i de Fagundo, un espai natural protegit que ens permet veure i conèixer com eren els pobles de La Palma en el passat.

Fa trenta anys es va inaugurar el Centre Astrofísic Roque de los Muchachos, situat al punt més alt de l’illa de La Palma, a 2.426 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Hi ha un dels telescopis òptics més grans del món: el Gran Telescopi.

Ens hem acostat al mar i al cel, però les millors vistes de La Palma les tindrem des del mirador del Roque de los Muchachos. És el lloc perfecte per inspirar-se i emprendre rumb a la destinació següent.

Natura en estat pur, a Puntallana

Ruta per perdre's núm. 5: de Garafía a Breña Baja

Arribem a l’equador de la ruta. Puntallana, la localització més oriental de La Palma, que és a tan sols 10 quilòmetres de la capital de l’illa.

Molt a prop de la localitat trobem el Cardonal de Martín Luis, un espai natural que acull la major reserva de l’illa de ciris (Euphorbia canariensis), reconegut com a lloc d’interès científic del Barranco del Agua.

Per a la ubicació següent, prepara la càmera de fotos, perquè estàs a punt de trepitjar la platja de sorra negra més llarga de l’illa: la platja de Nogales, situada al costat d’un gran penya-segat i a la qual només s’accedeix per un camí d’escales.

Descansem una estona a la Casa Luján, una casona colonial del segle xviii d’arquitectura canària. Actualment hostatja un Museu Etnogràfic i s’hi poden adquirir productes artesanals.

Per acomiadar-nos de Puntallana visitarem el Cubo de la Galga, un dels boscos de laurisilva més ben conservats de l’illa. És sorprenent la diversitat i quantitat de flora que hi habita, en gran part, gràcies a la font.

Breña Baja

Ruta per perdre's núm. 5: de Garafía a Breña Baja

L’última parada té altura. Concretament, 1.800 metres sobre el nivell del mar. És Breña Baja, una localitat amb més de 7 quilòmetres de costa.

Al litoral de la localitat hi ha la platja de sorra negra de Los Cancajos. Aquestes cales captivadores reben la visita de nombrosos turistes al llarg de l’any.

Si es fa de nit, no deixis de visitar el mirador astronòmic del Llano de Las Ventas, on es poden fer observacions nocturnes amb l’ajuda d’uns plafons informatius.

I per acabar la ruta amb el millor gust de boca, et recomanem dos dolços típics de l’illa: la rapadura i el bienmesabe. Bon profit!

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.