ECONOMIA

Ruta de Jerez de la Frontera a Ronda

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Jerez de la Frontera a Ronda
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta per Andalusia que et porta de Jerez de la Frontera a Ronda, amb una durada total de 2 h 17 min de trajecte en cotxe.

Algar brilla amb llum pròpia

Ruta per perdre's núm. 1: de Jerez de la Frontera a Ronda

En aturar-nos, ens enlluernarà la seva bellesa. Algar és un dels coneguts com a pobles blancs per les resplendents façanes pintades de calç.

La tradició de pintar les cases de blanc es remunta a l’època romana i se’n va perfeccionar la tècnica durant l’assentament musulmà. No obstant això, no va ser fins al xix quan va assolir l’apogeu, ja que les autoritats recomanaven desinfectar amb calç.

La senzillesa de l’emblanquinat, unida a l’efecte refrescant que té en impedir que la calor s’acumuli als murs, ben aviat va pintar el poble de blanc.

Per contemplar aquestes façanes, res millor que un passeig pel carrer Real, artèria d’Algar. Aprofita i entra en alguna pastisseria per tastar el piñonate: una dolça delícia tradicional d’Algar.

L’encant d’El Bosque

Ruta per perdre's núm. 1: de Jerez de la Frontera a Ronda

Continuem cap al nord-est de Cadis, al peu de la serra i a la riba del Majaceite.

Allà trobarem un poble al recer de la natura i esquitxat per fonts d’aigües medicinals, entre els parcs naturals de la Serra de Grazalema i de Los Alcornocales.

A més del turisme rural, El Bosque se sustenta d’oficis artesanals d’una gran tradició, com l’elaboració d’embotits, la marroquineria o l’ebenisteria. Entre els seus carrers sentiràs una atmosfera d’aroma antiga.

Només esperem que el temps acompanyi, perquè registra un dels índexs de pluja més alts del país.

L’oasi de Zahara de la Sierra

Ruta per perdre's núm. 1: de Jerez de la Frontera a Ronda

Ens endinsem en el Parc Natural de la Serra de Grazalema fins a la destinació següent, que custodien els rius Guadalete i Bocaleones.

Zahara de la Sierra és un altre radiant poble blanc que escala el vessant i sembla que es vulgui abocar al pantà.

D’entramat urbà típic andalusí, se’l considera un dels 70 pobles més bonics d’Espanya. I és sens dubte un dels més fotografiats: el teu Instagram estarà d’enhorabona.

Fes una petita passejada fins al promontori per visitar el castell que corona la regió i gaudir de la vista espectacular des de la torre de l’homenatge.

A la tornada, et pots relaxar amb un bany a La Playita, una cala artificial en ple centre de la serra.

Això és vida.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.