ECONOMIA

Ruta de Sant Sebastià a Pamplona

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Sant Sebastià a Pamplona
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta pel nord de la Península que et porta de Sant Sebastià a Pamplona, amb una durada total de 2 h 25 min de trajecte en cotxe.

L’encant de Sunbilla

Ruta per Perdre's núm. 16: de Sant Sebastià a Pamplona

Sunbilla és un petit poble amb un veí molt especial que en separa els dos barris. És el Bidasoa. El riu és la barrera natural que ha dividit la localitat en dues parts.

L’única manera de travessar d’una banda a l’altra és per un pont de pedra medieval de mitjan segle xvi. Es tracta d’un dels punts més destacats de l’antiga xarxa de carreteres i camins de Navarra.

Si el poble fos un color, sens dubte seria el verd. La localitat està situada en una vall envoltada de vegetació. A més, si t’agraden les passejades en bicicleta, avui has tingut sort. Per Sunbilla passen dues espectaculars vies ciclistes que segueixen el que era l’antic traçat del tren Txikito.

Igantzi, un regal per a la vista

Ruta per Perdre's núm. 16: de Sant Sebastià a Pamplona

Arribem a Igantzi, un paisatge que podria ser un fons de pantalla pels prats i cultius que l’envolten.

A la localitat hi ha l’ermita de San Juan Xar. L’interior és una cova excavada a la roca i amb tres fonts a les quals s’atribueixen propietats curatives. En aquest bosc hi ha el carpí (Carpinus betulus), un arbre protegit i pel qual es va declarar reserva natural.

En el terme hi ha molts masos típics de la zona. Entre ells, s’alça l’església de San Miguel Arcángel.

Abans de partir a la pròxima destinació, puja a la part alta del poble, on hi ha l’ermita de Nuestra Señora de la Piedad, i tindràs una foto amb la millor vista de la localitat.

La màgia de Zubiri

Ruta per Perdre's núm. 16: de Sant Sebastià a Pamplona

L’últim poble està situat entre Roncesvalls i Pamplona, a la vall d’Esteribar, i és una de les parades obligatòries del Camí de Sant Jaume francès.

El terme està envoltat de paisatges naturals que transmeten pau i harmonia.

Té com a peculiaritat el pont medieval que creua el riu Arga, conegut popularment com el “pont de la ràbia”. Aquest pont conserva una curiosa tradició: es creia que tenia el poder natural de curar la ràbia. Per aquest motiu, s’obligava els animals a passar al voltant del pilar central.

Sigui com sigui, ens quedem amb la màgia de Zubiri per acabar aquesta Ruta per Perdre’s.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.