ECONOMIA

Ruta de Tafalla a Ansó

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Tafalla a Ansó
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta vora l’Ebre que et porta de Tafalla a Ansó, amb una durada total de 2 h 4 min de trajecte en cotxe.

Els encants de Sada

Ruta per Perdre's núm. 15: de Tafalla a Ansó

Un poble medieval al peu dels Pirineus. El paisatge és frondós i la manera òptima de gaudir-ne és a través dels corriols de les rouredes i els alzinars.

Sada és un terme envoltat de vinyes que revelen la localització del reconegut celler Bodegas de Sada.

Pel que fa a l’arquitectura, podem trobar l’expressió de l’art romànic rural amb l’església de San Vicente Mártir, l’ermita de San Miguel, les cases i els ponts.

L’església té una particularitat arquitectònica: per accedir de la torre a la parròquia, cal travessar un passadís que està construït a l’altura del creuer.

L’antic molí fariner és un dels màxims reclams turístics del terme. S’hi explica amb tots els detalls com era l’antic ofici d’obtenir farina a partir del moviment de l’aigua.

Una infinitat de regals per a la vista a Nabaskoze/Navascués

Ruta per Perdre's núm. 15: de Tafalla a Ansó

Al cap de mitja hora escassa, arribem a un poble de somni: Nabaskoze/Navascués, un terme amb una vista magnífica dels Pirineus.

Dins del poble hi ha l’església de San Cristóbal, un imperdible d’estil gòtic del segle xiv. També podem visitar l’ermita de San Quirico i la capella de Santa María del Campo, un exemple del romànic jacetà (tipus d’ornamentació) del segle xii declarat monument nacional. En acostar-nos-hi, descobrirem una particularitat: els permòdols de tema profà que tenen relació amb els del monestir de Leire (un dels conjunts monàstics més importants d’Espanya).

El poble està estructurat en tres carrers paral·lels i algunes cases encara conserven portals del gòtic tardà del segle xvi.

Abans d’emprendre camí cap a l’última destinació, recomanem passar per la Foz de Benasa, una piscina fluvial al bell mig de la natura.

Gaudeix amb els cinc sentits a Erronkari/Roncal

Ruta per Perdre's núm. 15: de Tafalla a Ansó

Acabem la ruta en gran: a Erronkari/Roncal, un poble certificat per les seves condicions excel·lents per observar el cel nocturn.

El poble està construït amb carrers empedrats amb edificis senyorials que formen una peculiar distribució en forma de “Y” a partir de l’església, la parròquia de San Esteban, del segle xvi.

Des de l’església, podràs gaudir d’una vista espectacular. Baixant per la dreta, trobaràs la casa-museu del cèlebre tenor Julián Gayarre. A la localitat també hi ha el mausoleu de bronze del rossinyol navarrès, obra de Marià Benlliure que es va poder veure a l’Exposició de París del 1900.

Recomanem visitar el centre d’interpretació del poble per obtenir informació detallada de la localitat i la rodalia.

I sí, deixàvem el millor per al final, però segur que, quan has sentit el nom del poble, deus haver pensat en el formatge Roncal, la menja exquisida amb denominació d’origen procedent de la vall de Roncal. Tastar-lo és la millor manera d’acabar aquesta ruta per perdre’s.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.