ECONOMIA

Ruta de Vielha a la Pobla de Segur

Temps de Lectura: 5 minutos

Ruta de Vielha a la Pobla de Segur
Avatar

CaixaBank

10 Abril, 2020


Ha arribat el moment de tornar a viatjar i molts ho farem al volant, però els navegadors ens condueixen a tots per les mateixes rutes i fan que deixem de passar per multitud de pobles.

Les Rutes per Perdre’s et proposen desviar-te una mica en alguns dels trajectes més habituals per descobrir llocs únics on val la pena aturar-se.

Llocs que, gràcies a la xarxa d’oficines més extensa del país, a CaixaBank coneixem bé. Nosaltres ja hi som i et convidem a venir-hi.

Gaudeix d’aquesta ruta per Lleida que et porta de Vielha a la Pobla de Segur, amb una durada total d’1 h 58 min de trajecte en cotxe.

Contempla la vista d’Espot

Ruta per Perdre's núm. 11: de Vielha a la Pobla de Segur

Agrairàs haver fet un breu desviament per aturar-te a contemplar les formidables panoràmiques d’aquest poble.

Situat a la vall del riu Escrita, la rodalia està banyada pels nombrosos llacs que convergeixen en l’estany de Sant Maurici. Espot és un dels dos únics punts d’entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes, un paratge espectacular amb més d’una vintena de llacs glacials i emmarcat per massissos ben majestuosos.

Però no tot acaba als voltants: al costat del poble podem trobar una imponent torrassa medieval i dos ponts romànics.

Deixa’t embolcallar per Llavorsí

Ruta per Perdre's núm. 11: de Vielha a la Pobla de Segur

Continuem el viatge fins a un indret realment privilegiat, a l’empara de tres valls i regat per la cabalosa Noguera Pallaresa.

De lluny, el poble ofereix un paisatge curiós: per la peculiar orografia que té, les cases s’enfilen pel pendent creant la sensació que s’amunteguen les unes sobre les altres.

Gràcies a l’entorn, ideal per practicar-los, Llavorsí té una gran tradició en esports d’aventura, especialment descens fluvial i piragüisme.

I per reposar forces, res com gaudir de productes típics com el xolís, la girella o la botifarra traïdora.

T’hi animes?

Trasllada’t a una altra època a Rialp

Ruta per Perdre's núm. 11: de Vielha a la Pobla de Segur

Hauràs de conduir tot just 10 minuts per recórrer uns quants segles, perquè Rialp manté el passat molt present.

Passeja pel carrer del Mig, que conserva les porxades medievals, fins a arribar al castell. l passa les muralles per visitar el Raval, el primer carrer que es va estendre extramurs i on hi ha les cases més antigues del poble.

Aquestes cases van pertànyer a antics negocis com ara alabarders, picapedrers o llauners. Ecos d’oficis perduts que encara ressonen en aquests carrers.

COMENÇA LA RUTA

Prem “Més opcions” al mapa per obrir la ruta al dispositiu.

Accepto les condicions d'ús.