ECONOMIA

Saps què has de fer si et toca la loteria de Nadal?

Temps de Lectura: 5 minutos

Saps què has de fer si et toca la loteria de Nadal?
Avatar

CaixaBank

17 Desembre, 2018


Un cotxe. Un apartament a la platja. Unes bones vacances. Una inversió. O el que es coneix popularment com “tapar algun forat”. Aquestes són frases que es repeteixen any rere any el mateix dia: el 22 de desembre. Són els plans dels afortunats a qui els ha tocat la “grossa” de la loteria de Nadal o algun dels seus grans premis.

Ser un d’ells no és tan difícil com sembla: el 2018 s’han posat a la venda 170 milions de dècims i, de tots aquests, el 70% es reparteix en premis.

En qualsevol cas, és possible que, als premiats, la notícia que tenen una butlleta premiada entre les mans els agafi de sorpresa i no sàpiguen gaire bé què han de fer-ne. Per això no està de més aclarir abans alguns conceptes sobre el cobrament dels premis de la loteria.

On (i quan) s'ha de cobrar la loteria de Nadal

El primer que cal tenir en compte és que els premis s’han de reclamar abans de tres mesos, o es perdran. I per saber on s’ha de bescanviar un dècim premiat, cal saber primer quants diners han tocat.

Si el premi és superior a 3.000 euros, hi ha dues possibilitats: anar a la delegació de Loteries i Apostes de l’Estat corresponent o a una oficina d’un banc concertat. En aquest cas, clients i no clients de CaixaBank poden anar a la seva oficina més propera, ja que aquesta entitat és entre les que estan habilitades per fer-ho. Es tracta d’una mesura de seguretat que evita possibles robatoris o problemes amb els bitllets premiats.

En el cas d’un premi amb una quantia inferior a 3.000 euros, es pot anar a una administració de loteria des del mateix dia 22 de desembre a les sis de la tarda, encara que aquest horari pot variar per l’actualització dels sistemes informàtics.

Si el títol premiat és una participació, cal seguir les instruccions de la persona o entitat que la va vendre per poder bescanviar-la.

Què s'ha de fer amb el premi?

En rebre un premi important de la loteria de Nadal, convé no prendre decisions precipitades. Encara que no està de més celebrar-ho amb algun capritx, és important planificar i rebre assessorament especialitzat per treure’n el màxim rendiment.

Els experts en gestió del patrimoni de CaixaBank saben com assessorar els seus clients en aquests casos perquè obtinguin una rendibilitat que els ajudi a multiplicar l’efecte del premi. Així és com s’aconsegueix gaudir de l’alegria d’un sol dia durant molt de temps.

Accepto les condicions d'ús.