SOSTENIBILITAT

Un planetari per a tothom

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

15 Abril, 2010


CosmoCaixa Barcelona acaba de presentar el primer planetari d’Espanya adaptat a persones amb dificultats visuals i auditives. Amb aquesta iniciativa, l’Obra Social ”la Caixa” posa l’Univers a l’abast de tots i reitera una vegada més el seu compromís amb les persones amb discapacitats. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, en una enquesta de l’any 1999, unes 100.000 persones presenten discapacitat o disminució visual, i unes 80.000, disminució auditiva.

El Planetari del CosmoCaixa està format per una cúpula de 14 metres de diàmetre i ofereix una experiència inoblidable als públics de totes les edats.

planetari

Una vegada a dins ens submergim en els ambients astronòmics més realistes on es pot observar l’Univers des de diferents perspectives i en diverses èpoques. Un viatge extraordinari gràcies a un avançat sistema de simulació astronòmica en 3D i un potent sistema audiovisual d’alta definició.

En el cas de persones amb deficiències visuals, s’ha adequat el programa Gènesi, gràcies al qual, els visitants poden fer un repàs de la història de l’Univers, des del Big Bang fins avui dia, amb el servei d’audiodescripció. Aquest sistema consisteix en la descripció verbal de tots aquells elements que no poden ser compresos de manera autònoma. El recorregut des de l’accés al Museu fins al Planetari esta perfectament senyalitzat amb franges guia identificatives en relleu.

Per a les persones amb dificultats auditives, CosmoCaixa disposa d’un petit amplificador que converteix la senyal elèctrica a magnètica i aquesta és emesa per un petit llaç que l’usuari es posa al coll com un collaret. Aquest bucle permet transferir perfectament la informació sonora als audiòfons. En el cas de persones amb pèrdua completa d’audició, es treballa per instal·lar un sistema de llenguatge de signes i subtítols previst pel tercer trimestre del 2010.

Accepto les condicions d'ús.

Comentaris

Enviar comentari