SOSTENIBILITAT

Una dècada d’investigació sobre la responsabilitat social a l’empresa

Temps de Lectura: 5 minutos

Una dècada d’investigació sobre la responsabilitat social a l’empresa
Avatar

CaixaBank

23 Novembre, 2016


La Càtedra “la Caixa” de Responsabilitat Social de l’Empresa i Govern Corporatiu compleix aquest any el seu desè aniversari i més de 250 alumnes i exalumnes del IESE Business School es van reunir a Barcelona per commemorar la data. En l’acte va intervenir el president de CaixaBank, Jordi Gual, que va fer un recorregut per les claus de l’ètica i la responsabilitat corporativa com a eixos de la gestió empresarial en aquest segle. Gual va recalcar de manera especial aquest aspecte i va afirmar que “sense uns comportaments empresarials profundament ètics, no és possible el funcionament harmònic de les economies modernes.” També va destacar que “en la conducta empresarial, no n’hi ha prou de complir la legalitat”.

“Només una actuació empresarial ètica i responsable sostinguda en el temps construeix i reforça la confiança i el compromís.”

catedra_JG

En el seu discurs, el president de CaixaBank també va voler donar resposta a allò que, segons la seva opinió, són interrogants per a les empreses, com el manteniment de la confiança amb els stakeholders (clients, accionistes, empleats i el conjunt de la societat) en temps complicats per a la reputació de les grans corporacions. “Només una actuació empresarial ètica i responsable sostinguda en el temps construeix i reforça la confiança i el compromís”, va concloure Gual, que també va destacar el compliment de les expectatives, la integritat i la sinceritat, a més de la coherència entre el que es diu i el que es fa, com a claus per sostenir la confiança.

La Càtedra “la Caixa”, que passa a denominar-se Càtedra CaixaBank, té com a objectiu difondre el coneixement sobre la responsabilitat social empresarial i des de la seva fundació, el març del 2006, ha desenvolupat un intens treball de recerca amb repercussió en els principals canals de debat del sector. Destaquen la publicació de 32 articles en revistes internacionals i de 53 capítols en obres col·lectives de caràcter científic. Així mateix, la Càtedra ha publicat 32 quaderns propis. D’altra banda, també s’ha realitzat una tasca important de promoció de la responsabilitat corporativa mitjançant l’organització periòdica de sessions amb els alumnes del IESE, la participació en més d’un centenar de seminaris i congressos del IESE i d’altres institucions científiques i la programació de més de 150 conferències divulgatives. La newsletter de la Càtedra “la Caixa” té actualment més de 1.000 subscriptors.

Accepto les condicions d'ús.