ECONOMIA

Descobreix 5 consells que t’ajudaran a l’hora d’emprendre

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

22 Gener, 2015


A Espanya cada vegada hi ha més emprenedors. I no només és la necessitat provocada per la crisi econòmica el que ha empès la gent a emprendre, sinó que els motius reals són la identificació d’una oportunitat o l’esperit emprenedor d’aquests professionals, tal com es desprèn del Mapa del Emprendimiento 2014 elaborat per The South Summit. Sens dubte, la idea de ser el teu propi cap és encoratjadora, no creus? En el post d’avui t’expliquem com aconseguir-ho.

5 consells per emprendre

Què significa exactament ser un emprenedor? Es tracta d’una persona que té una idea de negoci i posa tots els recursos per desenvolupar-la. Tanmateix, el concepte d’emprenedor està inevitablement lligat a la idea d’innovació i risc. Per això, abans d’emprendre, és important que tinguis en compte les recomanacions següents:

1. Tenir motivació, tenacitat i ganes d’emprendre reptes. El primer que hem de fer és preguntar-nos: domino els termes i les tècniques del sector en què vull llançar el meu producte o servei? Tinc temps? Sóc optimista i confio en mi mateix? Sé vendre les meves idees?

2. Identificar una bona idea. Tenir una gran idea de negoci no sempre és sinònim d’originalitat, sinó que n’hi ha prou amb satisfer una necessitat concreta. El que fa que realment una idea sigui d’èxit és que hi hagi uns clients disposats a pagar pel nostre servei/producte. Tanmateix, si a més de satisfer aquesta necessitat la nostra idea és innovadora i original, segurament tindrem més possibilitats de triomfar.

3. Realitzar una bona investigació de mercat. A l’hora d’emprendre és important no tenir presses. Una vegada tinguem una idea de negoci, és convenient conèixer molt bé el mercat en què volem competir. Així mateix, és important saber respondre a la pregunta següent: per què els consumidors haurien de comprar el meu producte o servei i no el de la competència?

4. Comptar amb un pla de negoci sòlid, coherent i documentat. El pla de negoci és l’examen que tot emprenedor ha d’aprovar abans de llançar-se al mercat, ja que ens permet decidir si un projecte és prou sòlid per crear una empresa. Per això, ha de ser coherent, la informació no es pot contradir i hem de donar suport als arguments amb documentació annexa.

5. Disposar del finançament per a les inversions inicials. Abans de començar a desenvolupar el nostre producte o servei, hem de realitzar una llista de les coses en què es tinguin en compte les inversions inicials que realitzarem per comprar o llogar un local, adquirir el material necessari per produir el nostre producte o servei, etc. Per finançar les inversions inicials podem fer-ho amb diners propis o demanant un préstec. En aquest enllaç podràs conèixer tots els tipus d’ajuda que oferim des de ”la Caixa” als emprenedors.

Si vols iniciar un projecte com autònom o crear una microempresa pots usar els vehicles de finançament i ajudes que t’ofereix MicroBank. A més, podràs trobar més consells per emprendre a la guia Conviértase en su propio jefe o al vídeo educatiu D’una idea a un negoci.

Si vols conèixer més consells per iniciar un projecte emprenedor, et convidem a seguir el perfil de @CaixaNegocis a Twitter o accedir a la comunitat online CaixaNegocis Community. I després d’aquestes recomanacions, estàs preparat per emprendre?

Accepto les condicions d'ús.