INNOVACIÓ

Els millors cercadors i aplicacions per saber on recarregar el teu cotxe elèctric

Temps de Lectura: 5 minutos

Els millors cercadors i aplicacions per saber on recarregar el teu cotxe elèctric
Avatar

CaixaBank

11 Març, 2019


A mesura que el parc d’automòbils elèctrics creix, també augmenta el nombre de punts de recàrrega i la necessitat dels conductors de saber on poden endollar el seu vehicle.

Van començar com una raresa, però els cotxes elèctrics són cada vegada més populars. Els avenços que han aconseguit en els últims temps hi tenen molt a veure. En poc més de deu anys han arribat a duplicar la seva autonomia, un dels seus desavantatges principals respecte als convencionals. Solucions com la dels cotxes híbrids endollables, que usen un motor elèctric i un altre de combustió interna, també faciliten que l’electricitat estigui de moda entre els conductors.

A més, els vehicles elèctrics i híbrids endollables són perfectes per circular per la ciutat perquè tenen l’etiqueta Zero de la DGT. Així, no tenen restriccions per contaminació i no paguen per aparcar en moltes ciutats, entre altres avantatges.

Què tenen en comú aquests vehicles? En efecte: un endoll. Els vehicles totalment elèctrics en depenen per moure’s. Els híbrids endollables no, però el seu avantatge consisteix precisament a utilitzar-ho quan sigui possible per recarregar la bateria.

Si tens un d’aquests cotxes, ja ho saps: trobar un carregador pot solucionar-te moltes molèsties. A continuació, et presentem algunes aplicacions i cercadors que t’ajudaran a localitzar el més proper:

Electromaps

Aquesta aplicació es pot instal·lar en telèfons intel·ligents iOS i Android. Permet localitzar els punts de recàrrega per a cotxes elèctrics més propers a tot Europa, però no només això. A més, l’usuari pot activar punts nous si se’ls troba i encara no estan registrats. També permet filtrar per tipus de vehicle, velocitat de càrrega o tipus de connector.

ChargeMap

També disponible per a iOS i Android, aquesta aplicació ofereix funcions similars a Electromaps i una base de dades mundial que inclou referències de més de 166.000 connectors. A més, permet fixar itineraris amb les zones de recàrrega determinades per endavant.

Google Maps

Sí, Google Maps també ofereix informació sobre les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics més properes. N’hi ha prou amb posar el terme al cercador perquè apareguin assenyalats els punts al mapa mitjançant una icona vermella amb un brollador i un raig.

Plugsurfing

Aquesta aplicació també localitza punts de recàrrega propers a través del mòbil; concretament, en 27 països de la Unió Europea. Mostra 60.000 estacions en total i permet saber si tenen places lliures o no i el cost pel seu ús. També facilita el pagament per aquest servei a través de l’aplicació mateixa.

Aquests són alguns exemples de les aplicacions més útils per trobar punts de recàrrega. Una informació molt important per perdre la por de què la bateria es descarregui abans de temps.

Accepto les condicions d'ús.