ECONOMIA

5 consells per superar la costa de gener

Temps de Lectura: 5 minutos

5 consells per superar la costa de gener
Avatar

CaixaBank

10 Gener, 2017


Les festes nadalenques, a més de trobades familiars i celebracions, suposen una despesa extra per a les nostres carteres: regals, menjar, roba, etc. Segons l’últim estudi de Deloitte, aquest any els espanyols es gastaven per Nadal una mitjana de 684 € per família, un 4% més que el 2015. Si a aquest desemborsament hi sumem l’augment del preu de serveis bàsics com el gas, els carburants i l’habitatge, la veritat és que la temuda costa de gener es pot complicar més de l’habitual.

Per això, administrar i gestionar les finances personals de manera eficaç esdevé indispensable durant aquestes dates. I la bona notícia és que encara estàs a temps de fer-ho. Aquí tens 5 consells per superar la costa de gener.

  1. Compra només l’indispensable. El Nadal s’acaba i amb ell les despeses innecessàries. És el moment de procurar comprar només aquells productes que realment necessites i desfer-te dels capricis superflus.
  2. Planifica la teva economia domèstica. Encara que pot semblar insignificant, planificar les nostres despeses domèstiques és molt més determinant del que imaginem. Per això, et proposem que elaboris un pressupost màxim de despesa que et permeti saber la capacitat de compra exacta que tens. I, el més important, no sobrepassar-la.
  3. Practica un consum responsable. Encara que hi hagi despeses fixes de difícil supressió com l’aigua, la llum o el gas, la veritat és que les podem reduir si portem a terme un consum responsable. Això vol dir no gastar més del compte: apaga els llums, dutxa’t només el temps necessari, tanca l’aixeta quan et rentis les dents o freguis els plats, etc.
  4. Compara preus i busca la millor oferta. Sovint, per manca de temps, comprem el primer que veiem per simple comoditat. Tanmateix, a Internet hi ha infinitat de promocions i ofertes que ens poden ajudar a reduir el preu del nostre cistell de la compra. A més, al gener comencen les rebaixes, per la qual cosa és un bon moment per trobar la millor oferta.
  5. Elabora una llista setmanal de totes les despeses. A l’inici de cada setmana elabora una llista de quines seran les teves despeses i del pressupost que tens per a elles. A partir d’aquí t’has de cenyir a aquest pressupost i evitar comprar més del compte. 

Per facilitar-te la posada en marxa d’aquests consells, a CaixaBank posem a la teva disposició l’aplicació “Les Meves Finances”, una eina que et permetrà gestionar les teves despeses i ingressos de manera pràctica, útil i gràfica. I si un dels teus propòsits per a aquest 2017 és estalviar, “La Meva Guardiola” és un servei personalitzable que ofereix als clients un sistema d’estalvi sistemàtic.

Accepto les condicions d'ús.