L’acceptació pública de la tecnologia és un prerequisit perquè penetri i s’utilitzi. Aquesta és la raó per la qual, si una innovació arriba al mercat abans que la gent estigui preparada per acceptar-la, simplement no triomfarà. Serà criticada o, pitjor, ignorada i no s’arribarà a implantar. És una cosa que s’ha vist sovint en el passat.
L’acceptació d’una tecnologia té tanta influència sobre el fet que s’acabi fent servir realment, que s’utilitzen models molt complexos només per intentar predir si la gent està preparada o no per adoptar una novetat tecnològica. Els investigadors també s’afanyen a descobrir les relacions que hi ha entre utilitat, facilitat d’ús i ús efectiu d’un sistema. És comprensible: descobrir-les pot ser la diferència entre que una tecnologia desenvolupada durant anys triomfi o es quedi al calaix.
De fet, això últim és el que va passar amb el precursor de la tauleta tàctil (1968), les ulleres de realitat virtual (1961), l’electrificació de l’energia (1893) i la mobilitat autònoma (2016). Totes aquestes innovacions ho van tenir realment difícil a l’hora de convèncer l’opinió pública que eren invents que valdria la pena tenir en compte.