ECONOMIA

Cinc cançons mítiques que parlen de diners

Temps de Lectura: 5 minuts

Cinc cançons mítiques que parlen de diners
Avatar

CaixaBank

20 Juny, 2022


El món de la música està ple de cançons sobre diners i economia. A la primera part d’aquesta selecció, ja en vam recopilar algunes de les més mítiques. En aquesta ocasió, n’hem recollit algunes més que tenen els diners com a gran protagonista.

1. Billionaire – Travie McCoy feat. Bruno Mars

El raper va interpretar, al costat de Bruno Mars, la cançó Billionaire. A la cançó, ambdós artistes imaginen com seria la seva vida si fossin milionaris. “Vull sortir a la portada de la revista Forbes, somrient al costat de l’Oprah i de la reina”. El tema pertany al primer àlbum en solitari de McCoy, titulat Lazarus.

2. Diners, diners – Obús

“Diners, diners, al meu cap constantment sou” cantava la mítica banda madrilenya. Poderós com el tro, publicat el 1982, va ser el disc que contenia aquesta cançó, en què el grup que lidera Fortu, explicava el poder que exerceixen els diners sobre les persones. “Amb l’embruix dels teus béns has intentat atrapar-me”, deien.

3. Milionària– Rosalía

“Que jo sé que he nascut per ser milionària, com si plogués llençant els bitllets pels aires” (Jo sé que vaig néixer per ser milionària; llançant bitllets pels aires, com si plogués), ens cantava Rosalía el 2019. L’artista va publicar el mes de juliol d’aquest any dos nous temes que parlaven sobre diners (Milionària, la seva primera cançó en català, i Déu ens lliuri dels diners ), que va unir a l’èxit F*cking money man.

4. El meu primer milió – Bacilos

La banda de pop llatí somiava, a El meu primer milió, amb sonar a totes les emissores i guanyar uns quants diners amb què poder pagar els deutes. El tema està inclòs en el seu segon àlbum, Caraluna, i és un dels més coneguts del grup.

5. Money (That’s What I Want) – The Rolling Stones

The Rolling Stones també van cantar als diners a Money, tema inclòs al seu primer EP, titulat The Rolling Stones, publicat el gener de 1964. La cançó no és pròpia de la banda londinenca, ja que altres grups destacats com els Beatles, Flying Lizards o The Doors l’han interpretat en alguna ocasió. Mick Jagger i companyia canten que no volen res més que no siguin diners. “El teu amor m’emociona, però l’amor no pagarà les factures. Vull diners (que és el que vull)”.

Accepto les condicions d'ús.