Com gestionar les finances en parella

Temps de Lectura: 5 minutos

Com gestionar les finances en parella
Avatar

CaixaBank

15 Maig, 2019


En el segon episodi d’Economia Quotidiana tractem un assumpte que pot ser tabú per a moltes parelles: l’organització econòmica.

Quan penses en les converses que tens amb la teva parella, possiblement la temàtica financera no hi és present o, almenys, no de manera habitual. I és un error. Segurament parlar de diners no sigui el més romàntic que pots fer amb la teva parella, però naturalment és fonamental per evitar malentesos en el futur i assolir metes econòmiques que ambdós compartiu. Així ho assegura María Pilar Amela, del portal Ahorradoras.com, una experta en finances domèstiques que ve carregada de consells i trucs per organitzar a la perfecció l’economia domèstica amb la nostra parella.

Parlar-ne amb naturalitat

Per a María Pilar Amela, una de les claus de les finances en parella té a veure amb l’honestedat de cadascú i la capacitat de parlar, sense embuts, de tot el que té relació amb l’economia domèstica. “Recomano que en el moment de començar una vida en comú es traci un pla d’acció, amb unes metes compartides, i s’analitzi què pot aportar cadascú, no només econòmicament, sinó a patrons mentals que tinguem heretats.”

El fet cert és que els diners poden acabar sent una fricció a la llar si, quan la vida en comú comença, no s’han establert unes regles o idees clares. Comptes corrents comuns o separats? Cadascú aporta la mateixa quantitat o s’aporta en funció dels guanys personals? Què passa si arriba el moment de trencar la relació?

Totes aquestes preguntes tenen resposta en el segon episodi d’Economia Quotidiana, gràcies a María Pilar Amela, que al llarg dels anys ha desenvolupat nombroses estratègies per aconseguir que un tema tan delicat sigui senzill de tractar en parella.

Accepto les condicions d'ús.