ECONOMIA

Eleva la seguretat de les targetes bancàries amb aquests consells

Temps de Lectura: 4 minuts

Eleva la seguretat de les targetes bancàries amb aquests consells
Avatar

Noemí Campos Reina

Seguridad y prevención del fraude en CaixaBank

17 Juliol, 2024


L’estiu és un moment perfecte per gaudir i les targetes bancàries ens ajuden molt en aquesta tasca. Són comodíssimes per viatjar i gaudir al lloc de destinació, ja que pots disposar fàcilment dels teus fons com si fossis a casa.

Sabies que pots augmentar la seguretat de les teves targetes bancàries i protegir-les en cas d’usos fraudulents? I que si perds o te’n roben una mentre ets de viatge pots demanar-ne una altra per substituir-la?

Controla l'ús de la teva targeta

Aquesta és una funció de les targetes bancàries que potser no coneixies, però que pot ajudar a augmentar notablement la seva seguretat aquest estiu.

Pensa-hi: realment faràs compres per Internet mentre ets de vacances en aquest meravellós hotel de platja? Si vas al poble a veure a la família, penses viatjar amb avió o allotjar-te en un hotel?

Si no et fan falta totes les operatives de les teves targetes bancàries, pots deshabilitar-ne algunes a l’estiu per minimitzar el risc de frau.

En concret, cada targeta de CaixaBank et permet activar o desactivar temporalment certes operatives com ara compres per Internet, en oci per a majors de 18 anys, a l’estranger, en hotels, aerolínies o, fins i tot, la retirada d’efectiu en caixers.

Vols habilitar-ne alguna en un moment donat? És facilíssim: a l’opció «Control d’ús» de l’app CaixaBankNow pots fer-ho quan vulguis.

Bloqueja la targeta si no saps on és

Més enllà del control d’ús, sempre tens la possibilitat d’apagar temporalment una targeta perquè no se’n pugui fer ús.

El bloqueig de targeta és una funció molt útil en diverses situacions. Per exemple, si aquest estiu no utilitzaràs totes les teves targetes o si no una no saps on és.

Les targetes bancàries de CaixaBank permeten aquesta opció a través de l’app CaixaBankNow en dues modalitats, bloqueig temporal o definitiu, ambdues disponibles a l’apartat «Les meves targetes».

El bloqueig temporal és molt útil si no utilitzaràs una targeta durant un temps o mentre l’estàs buscant perquè no la trobes enlloc. Així, doncs, quan vulguis utilitzar novament la targeta o quan la trobis, podràs tornar a engegar-la.

Per part seva, el bloqueig definitiu és l’opció ideal si sospites que t’han robat la targeta o que l’has perdut.

Gaudeix de la seguretat extra quan la necessitis

Algunes entitats bancàries com ara CaixaBank ofereixen cobertures extraordinàries per a les seves targetes bancàries que convé que coneguis, sobretot si planeges anar-te’n de viatge.

Per exemple, CaixaBank et permet sol·licitar la devolució de compres i operacions que no reconeguis durant un bon període de temps: fins a 13 mesos posteriors a la data de l’operació.

Així, si a la tornada de les vacances veus algun càrrec estrany, només hauràs d’avisar perquè estudiïn el teu cas.

A més a més, el servei CaixaBankProtect Emergency t’ajudarà si ets a l’estranger i has perdut o t’han robat la targeta. Aquest avantatge et permet sol·licitar tant l’enviament d’una targeta de substitució com la retirada de diners en efectiu a través d’una empresa corresponsal de CaixaBank en la gran majoria dels països.

Per sol·licitar el servei, pots utilitzar dos telèfons gratuïts, exclusius per a clients i disponibles les 24 hores: 93 887 25 25 i 900 40 40 90.

La informació és poder

A més de prendre algunes precaucions extra, estar informat també t’ajudarà a augmentar la seguretat de les teves finances i les teves targetes aquest estiu. Tens molts recursos al teu abast per fer-ho.

Encara que siguis de vacances, no és sobrer que controlis de tant en tant els moviments que es fan amb les teves targetes. És tan fàcil com consultar-los a l’app CaixaBankNow.

En cas que es facin càrrecs importants, el mateix servei CaixaBankAlert, vinculat a les targetes bancàries de l’entitat, t’alertarà mitjançant SMS, notificacions push o correu electrònic.

Per exemple, t’enviarà avisos si es fan operacions amb un import superior a 500 euros, si es retiren més de 1.000 euros en un caixer automàtic i et notificarà les primeres compres que es facin a l’estranger.

També pots utilitzar els telèfons exclusius per a clients per resoldre dubtes i consultes, sempre que ho necessitis. Per exemple, podràs avisar si sospites que has estat víctima d’un frau o si identifiques alguna operació que no reconeixes.

A més, CaixaBank et manté al dia a través del teu correu electrònic sobre els fraus més freqüents i t’aconsella sobre com mantenir-te’n allunyat. Dona una ullada a aquesta informació i disposa’t a gaudir de l’estiu amb tranquil·litat.

Accepto les condicions d'ús.