ECONOMIA

Abans de viatjar, apunta aquests consells sobre l’ús de targetes

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

02 Juliol, 2015


Arriben les vacances, època en què es fan realitat tots aquells viatges que fa mesos que planegem. Les maletes, els mapes, les reserves a hotels i apartaments… i els diners! Ja sigui un viatge a Espanya o a l’estranger, hem de tenir a la nostra disposició el capital necessari perquè no ens falti res durant els dies que som fora de casa.

Consells ús targetes

Per no haver de moure’ns amb diners en efectiu i fer-ho tot molt més fàcil i segur, el més recomanable és utilitzar les targetes de dèbit o crèdit. Ara bé, abans de marxar, has de tenir en compte les recomanacions següents:

  • Comprova els límits i disponibilitats: els pots modificar temporalment per cobrir les teves necessitats durant el viatge.
  • Disposa de més d’una targeta de marques diferents: Visa, MasterCard, American Express…
  • MAI portis apuntat el pin de les teves targetes: memoritza’l per evitar l’ús fraudulent.
  • Evita que el pin sigui fàcilment deduïble: no utilitzar cap tipus de dada personal que figuri en la documentació, com poden ser dates d’aniversari o anys de naixement.
  • Sigues caut: quan marquis el pin a caixers i establiments, procura que no sigui vist per altres persones.
  • Apunta els telèfons d’assistència: si tens alguna consulta, incidència o necessites qualsevol tipus d’assistència, podràs trucar al 902 200 202 o +34 93 495 39 99 (des de l’estranger) les 24 hores del dia. En cas de pèrdua o robatori, has de trucar al 900 444 333 per donar de baixa la targeta.

Et volem recordar que les targetes de ”la Caixa” s’accepten en més de 22 milions de comerços a tot el món, així que serà difícil trobar un lloc en què acceptin pagament amb targeta i que no sigui de ”la Caixa”.

L’ús de targetes: més segur

Més enllà de la comoditat que suposa no portar diners en efectiu al damunt, utilitzar la targeta és molt més segur.

Per exemple, en cas de pèrdua o de robatori, si ets client de ”la Caixa” disposes del servei gratuït CaixaProtect, que et protegeix davant qualsevol operació fraudulenta.

A més, disposes de diversos mecanismes per garantir la seguretat de la teva targeta, com per exemple el sistema d’alertes SMS gratuïtes, que t’avisen de les operacions més rellevants efectuades amb la teva targeta. Així, sempre estaràs informat del que passa amb les teves targetes.

En cas que et quedis sense targetes mentre ets a l’estranger per pèrdua, robatori o fins i tot deteriorament, recorda que ”la Caixa” posa a la teva disposició el servei de CaixaProtect Emergency, que ofereix diners en efectiu a qualsevol part del món a les poques hores de comunicar la incidència.

Accepto les condicions d'ús.