INNOVACIÓ

Des de millorar el teu CV fins a preparar l’entrevista: com la IA pot ajudar-te en la recerca de feina

Temps de Lectura: 4 minuts

Des de millorar el teu CV fins a preparar l’entrevista: com la IA pot ajudar-te en la recerca de feina
Avatar

CaixaBank

05 Març, 2024


La intel·ligència artificial (IA) està arribant a tots els aspectes de la vida, inclòs l’àmbit laboral.

Si estàs buscant noves oportunitats professionals, la IA pot ajudar-te en diversos aspectes:

1. Millorar el teu CV

Si estàs buscant noves oportunitats laborals, és primordial tenir un bon curriculum vitae, actualitzat i adequat a les tendències.

Hi ha diversos programes amb IA que t’ajuden a millorar-lo, alguns gratis i altres de pagament.

Recorda que seràs tu el que subministri al programa informació veraç i detallada sobre els teus estudis, l’experiència i les competències. També hauràs de revisar bé la proposta que elabori la IA, corregint possibles errors, afegint o ressaltant allò que consideris important i aportant el teu estil personal.

No oblidis que possiblement els altres candidats també estan recorrent a les IA per millorar el seu CV, així que, si te’n vols diferenciar, hauràs de buscar algun recurs que et distingeixi.

Aquestes són algunes de les eines que et podrien ajudar:

  • Resume.io t’ofereix plantilles, consells i suggeriments per completar el teu CV i disposa d’una versió de prova.
  • Kickresume utilitza GPT-4, també amb una versió gratuïta d’ús limitat.
  • Resume Genius ofereix baixar el teu CV en diversos formats directament.
  • ResyMatch adapta el teu CV a l’oferta de feina a la qual tens intenció de presentar-te.

Moltes d’aquestes eines estan disponibles en diversos idiomes, i et faciliten així crear diferents versions del teu CV.

2. Millorar el teu perfil de LinkedIn

La nostra dimensió digital és un altre recurs de gran valor per cercar feina, per això és important mantenir actualitzats els nostres perfils a les xarxes socials, especialment LinkedIn.

Per fer-ho, ens podem tornar a valer de la IA:

  • Resume Worded ajuda a perfeccionar el teu perfil de LinkedIn i elabora el teu CV de manera conjunta.
  • ResyBullet articula el teu CV en punts, per ajudar-te a organitzar-los al teu perfil de LinkedIn. I per millorar la teva foto de perfil, donant-li un toc professional, pots utilitzar Profile Pic Maker.

3. Preparar la teva carta de presentació personalitzada

Les empreses valoren molt les cartes de presentació personalitzades que facin referència a una oferta en concret i que demostrin un coneixement i interès reals per la feina i la companyia. La intel·ligència artificial pot ser molt útil per generar aquest tipus d’escrits de manera ràpida i efectiva.

Per fer-ho, pots utilitzar directament ChatGPT o alguna de les opcions que hem proposat més amunt, que també disposen de la possibilitat d’elaborar una carta de presentació i afegir-hi la descripció de l’oferta de feina.

No obstant això, també tens alternatives com Resume Now. És recomanable que abans d’enviar la carta la revisis bé, i hi afegeixis alguna contribució per fer-la més personal.

4. Cercar feina i passar els primers filtres

Trobar ofertes de feina que encaixin amb les teves expectatives (lloc, modalitat, localització, funcions, retribució) és una tasca àrdua.

Les plataformes de recerca de feina impulsades amb IA poden ser de gran ajuda per localitzar opcions que s’adaptin a les teves necessitats. Solen demanar-te informació de les teves expectatives per establir un perfil i començar amb la cerca. És el cas de Talentprise, Pyjama Jobs o Fortay.

Altres IA busquen passar el filtre de molts departaments de recursos humans. Avui dia, s’utilitzen algoritmes que descarten automàticament aquells CV o cartes de presentació que no continguin certes paraules clau.

Jobscan i SkillSyncer s’asseguren que el teu CV i la teva carta de presentació tinguin aquestes paraules clau i superin el filtre. Has d’introduir ambdós documents i l’oferta de feina perquè aquestes eines et brindin alguns consells per millorar-los.

5. Preparar l'entrevista de feina

Moltes persones perceben aquesta fase d’un procés de selecció com la més complicada, ja que genera inseguretats i incerteses.

Per practicar, aconseguir més seguretat i saber com reaccionar a diferents situacions, Google disposa d’una eina d’IA anomenada Interview Warmup, que et prepara per a entrevistes de llocs tècnics com disseny UX o gestió de dades.

Per part seva, ChatGPT també recrea les possibles preguntes d’una entrevista de feina si li facilites les dades de l’oferta de feina, mentre que Stork et facilita fer una entrevista en anglès, i t’ofereix consells per millorar els teus resultats.

Accepto les condicions d'ús.