INNOVACIÓ

La ciberseguretat dels bancs en un món interconnectat

Temps de Lectura: 5 minutos

La ciberseguretat dels bancs en un món interconnectat
Avatar

CaixaBank

18 Juliol, 2018


Actualment, vivim envoltats de tecnologia a totes hores: ordinadors, mòbils, sensors… que intercanvien i emmagatzemen informació entre si constantment. Això ens ha portat a un nou paradigma: un món totalment interconnectat. Sens dubte, l’internet de les coses (IoT, per les seves sigles en anglès) és un element que ha impulsat aquest nou model de relacions globals. Tanmateix, la seva complexitat i dimensió fan que sigui un desenvolupament molt vulnerable als ciberatacs, que poden anar, per exemple, des del robatori de dades privades fins a l’accés a milions d’arxius de qualsevol empresa.

Avui dia, la seguretat de dades s’ha convertit en tot un repte per a les empreses. Així analitza l’entorn de seguretat en un món interconnectat Carles Solé, director de seguretat informàtica de CaixaBank, a la tercera entrega de la masterclassData security in an interconnected world” en col·laboració amb The Banker. “El problema és que molts proveïdors no van tenir en compte la seguretat quan van dissenyar l’internet de les coses”, diu Solé, i afegeix que “en un món summament interconnectat, això suposa una amenaça per a la seguretat humana”.

El món dels pagaments és un altre sector que també està vivint una autèntica revolució de canvis. Els nous sistemes de pagament tampoc no estan exempts d’amenaces externes. Fins i tot així, Carles Solé creu que “no s’ha de veure com un risc i una amenaça en termes de seguretat de dades, sinó com una oportunitat”. A més, explica que a CaixaBank “oferim aplicacions als nostres clients que protegeixen les nostres dades, i aquestes aplicacions són la nostra responsabilitat, de manera que sabem el que fem, en tots els aspectes”.

La tecnologia que s’utilitza a CaixaBank per a la protecció de dades se centra a utilitzar grans quantitats de dades. “Per exemple, en cas que algú intenti extreure informació dels nostres clients o de la mateixa empresa, apliquem aquest tipus de tecnologies centrades especialment en les dades massives”, explica Solé. I és que, per als professionals de CaixaBank, el més important és la protecció, la seguretat i la confiança dels nostres clients.

.

Accepto les condicions d'ús.