INNOVACIÓ

La revolució del pagament amb smartwatches

Temps de Lectura: 5 minutos

La revolució del pagament amb smartwatches
Avatar

CaixaBank

27 Novembre, 2018


Vivim temps híbrids. Llegim en paper i llegim en pantalles. Veiem la TV convencional i anem al cinema, però també consumim en plataformes de continguts digitals. Una cosa semblant succeeix en el mercat dels rellotges, on des de fa alguns anys conviuen feliçment els rellotges tradicionals amb els smartwatches. Però què és exactament un smartwatch?

Un rellotge intel·ligent, o smartwatch, és un dispositiu portàtil dissenyat per dur-lo al canell que és, al mateix temps, un rellotge i un miniordinador que sol connectar-se a un altre terminal intel·ligent, com ara un telèfon mòbil. Es podria dir que l’smartwatch és un dispositiu que neda entre dues aigües, ja que a més de ser un rellotge de gran precisió, incorpora tant les característiques habituals dels dispositius wearables (pot mesurar les constants vitals o la distància que es recorre) com les pròpies d’estar connectat a Internet, com ara consultar el correu electrònic, enviar missatges i també instal·lar aplicacions, cosa que multiplica els seus usos possibles. En poques paraules, es tracta d’una extensió d’una part de les funcions del mòbil que se situa al canell, a la qual s’afegeixen funcions relacionades amb la salut.

Un pas més enllà d’aquells rellotges digitals que simplement incorporaven una calculadora o un cronòmetre, es considera que el primer rellotge intel·ligent va ser el Pebble, que va llançar la ja desapareguda Pebble Technology Corporation el 2013. A partir de llavors, Apple, Samsung i pràcticament tots els fabricants d’electrònica del món es van afanyar a llançar el seu propi model millorat d’smartwatch, cosa que ha acabat creant un duopoli similar al que ja existia en els sistemes operatius dels telèfons mòbils: d’una banda, l’Apple Watch, amb el seu sistema operatiu propi compatible amb l’iPhone, i de l’altra, els dispositius Wear US, compatibles amb els telèfons Android.

Serveis de CaixaBank per a smartwatches

Pel fet de poder instal·lar-hi aplicacions, les possibilitats d’ús dels smartwatches són pràcticament infinites. Una d’elles és l’opció de fer-los servir per pagar en els comerços, un servei que CaixaBank ha previst per a la majoria dels rellotges intel·ligents que hi ha al mercat. Avui dia, CaixaBank permet el pagament amb rellotges Apple, Garmin i, des d’aquest mes de novembre, Fitbit i Samsung, fet que permet disposar, en qualsevol moment, d’un mètode de pagament ràpid i segur amb les targetes CaixaBank.

Els smartwatches, una infinitat d'usos possibles

Per pagar amb el rellotge, només hauràs de donar-te d’alta al servei des de l’aplicació de gestió de l’smartwatch i baixar les teves targetes. Una vegada instal·lades, és necessari activar el pagament en el rellotge, acostant-lo al datàfon sense necessitat de teclejar el PIN. A més, totes les operacions dutes a terme es poden visualitzar amb el rellotge des de l’aplicació CaixaBank Pay, així com gestionar totes les targetes, limitant comerços determinats o bloquejant temporalment la targeta. Totes les compres estan protegides pel sistema CaixaBank Protect, cosa que atorga la confiança i la seguretat necessàries per al pagament.

Les quatre opcions per a smartwatches actualment disponibles a CaixaBank són les següents:

Apple Pay

Data de llançament: octubre de 2017.

Apple Pay es pot donar d’alta a través de les aplicacions Watch o CaixaBank Pay.

Smartwatches: Apple Watch de la sèrie 1 a la 4.

Garmin Pay

Data de llançament: juny de 2018.

Garmin Pay es pot donar d’alta a través de l’aplicació Garmin Connect.

Smartwatches: Forerunner, fēnix 5 Plus i vívoactive 3.

Fitbit Pay

Data de llançament: novembre de 2018.

Fitbit Pay es pot donar d’alta a través de l’aplicació Fitbit.

Smartwatches: Versa i Ionic.

Samsung Pay

Data de llançament: novembre de 2018.

Samsung Pay es pot donar d’alta a través de l’aplicació Galaxy Watch.

Smartwatches: Gear S3, Gear Sport i Galaxy.

 

I tu, ja t’has unit al món dels smartwatches?

Accepto les condicions d'ús.