SOSTENIBILITAT

Lluitar per i per a la minoria més gran del món

Temps de Lectura: 5 minutos

Lluitar per i per a la minoria més gran del món
Avatar

CaixaBank

30 Novembre, 2018


Dels set mil milions de persones que vivim al món, més de mil milions pateixen algun tipus de discapacitat. És a dir, una de cada set, cosa que fa d’aquest col·lectiu la “minoria més gran del món”. Hi ha diverses iniciatives i activitats que lluiten contra l’estigma i els estereotips d’aquest col·lectiu i que contribueixen a la seva integració. Una d’aquestes? L’esport.

 

L’activitat física es postula com una gran via de desconnexió i inclusió de les persones amb discapacitat. I és que esport i discapacitat fan un tàndem perfecte. L’exercici físic aporta diversos valors i beneficis a aquestes persones: treball en equip, motivació, il·lusió, esperit de superació, esforç, confiança… Sens dubte, l’esport ajuda a normalitzar la vida i el dia a dia d’aquestes persones, així com la seva concepció en l’imaginari social.

És per això que es fan molt necessàries iniciatives com la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides, que ja han signat cent seixanta països, o la celebració, el 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que pretén combatre la marginació que pateix aquest col·lectiu. El lema d’aquest any, “Apoderar les persones amb discapacitat i garantir la integració i igualtat”, se centra en el seu apoderament amb l’objectiu d’assegurar un desenvolupament sostenible, inclusiu i igualitari dels discapacitats. I, d’aquesta manera, “no deixar ningú enrere” i promoure una societat que sigui resilient per a tothom sense excepció.

Una forma evident i sens dubte efectiva de cercar l’apoderament i la integració és mitjançant l’esport, una disciplina en què CaixaBank està implicat des de fa més de vint-i-cinc anys, des que el 1992 va decidir donar suport a l’esport olímpic mitjançant l’acord subscrit amb el Pla ADO. Aquesta relació s’ha mantingut fins als nostres dies amb nombroses iniciatives en molts esports, però particularment interessant és la del bàsquet, que, després del futbol, és el segon esport més popular a Espanya.

eo.

CaixaBank i el bàsquet

CaixaBank patrocina la Lliga ACB, la Supercopa i la Copa del Rei. També és soci de la Federació Espanyola de Bàsquet des del 2013 i té presència de marca en totes les categories de les seleccions masculines i femenines. Però, a més, el febrer d’aquest any aquesta col·laboració es va estendre a la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), amb la qual es va signar un acord de patrocini que uneix les dues entitats durant dos anys.

En la signatura de l’acord, el president de CaixaBank, Jordi Gual, va indicar que el seu objectiu és “unir esforços per reconèixer les activitats relacionades amb el bàsquet en cadira de rodes i continuar-les impulsant”. Per part seva, el president de la Federació, José Alberto Álvarez, va destacar que “aquest acord ens permet créixer en una de les especialitats esportives més practicades a Espanya i amb més arrelament entre el col·lectiu de persones amb discapacitat física”.

 

Aquest compromís amb la FEDDF es concreta en el patrocini de la Copa del Rei i del Campionat d’Espanya CaixaBank d’Escoles de Bàsquet en cadira de rodes, així com en la promoció de totes les competicions en què participin les seleccions espanyoles absolutes, tant la masculina com la femenina.

 

Des de CaixaBank continuarem contribuint a l’apoderament i a la integració de tots els col·lectius, no només durant el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, sinó també els 365 dies de l’any.

Accepto les condicions d'ús.