SOSTENIBILITAT

L’any 2050, el nombre de persones de més de 65 anys doblarà el nombre d’infants a Espanya

Temps de Lectura: 2 minuts

L’any 2050, el nombre de persones de més de 65 anys doblarà el nombre d’infants a Espanya
Avatar

CaixaBank

04 Abril, 2023


El 2020, el 21 % de la població a Espanya tenia 65 anys o més, segons dades de l’INE. Aquesta proporció ha anat augmentant si es compara amb les xifres del 2001, any en què Espanya tenia només un 16 % de sèniors entre els seus habitants.

La tendència dels sèniors a ocupar una quota de població cada vegada més gran no sembla aturar-se aquí. Les projeccions de l’INE, recollides pel CSIC, apunten que, cap al 2050, les persones de més de 65 anys duplicaran els infants a Espanya. L’any 2068 podria haver-hi més de 14 milions de gent gran, el 29,4 % d’una població de 48,5 milions d’habitants.

Ús d'internet

En aquest context, és imprescindible proporcionar als sèniors productes i serveis personalitzats per atendre les seves necessitats.

Per exemple, una dada que pot sorprendre és que més de la meitat dels ciutadans de 65 a 74 anys recorre a internet habitualment per informar-se o fer videotrucades. I, encara que cada vegada més sèniors utilitzen la banca per internet, menys de la meitat (43 %) d’aquesta franja d’edat ho ha fet en els últims tres mesos. Entre els més grans de 74 anys, el percentatge es redueix al 15,5 %.

Per mitigar aquesta possible bretxa digital entre el col·lectiu, les patronals bancàries van anunciar un conjunt de mesures, que inclouen formació per incrementar les habilitats digitals dels seus clients, preferència telefònica per a gent gran, ampliació de l’horari d’atenció presencial a les oficines i als canals digitals o caixers adaptats al col·lectiu sènior.

Mesures adoptades

CaixaBank també treballa per ser a prop del col·lectiu sènior. El banc ha creat un equip de gestors sènior a les oficines, ha adaptat el parc de caixers a les llibretes d’estalvi i ha definit protocols d’atenció personal per telèfon exclusiva per a la gent gran.

A més, s’han fet més de 3.000 formacions el 2022 per fomentar l’autonomia digital i financera dels seus clients, entre altres mesures.

També ha estat la primera entitat certificada per AENOR com a organització compromesa amb la gent gran gràcies a una proposta especialitzada i ajustada a les necessitats del col·lectiu.

Accepto les condicions d'ús.