SOSTENIBILITAT

MicroBank: un banc sostenible orientat al futur

Temps de Lectura: 5 minutos

MicroBank: un banc sostenible orientat al futur
Avatar

CaixaBank

16 Juny, 2016


MicroBank em va aportar el plus necessari per créixer en estructura i en personal”. Aquesta és l’opinió de Ginés Ángel García, impulsor de Konery, una companyia dedicada a l’enginyeria d’eficiència energètica. Amb el ferm esperit d’ajudar aquells emprenedors, microempreses i famílies que no tenen les garanties de crèdit cobertes, l’any 2007 va néixer MicroBank. Vuit anys després, ha ajudat a crear més de 21.000 llocs de treball.

Més enllà del camí recorregut, el banc social de CaixaBank té els ulls posats en el futur. Sense perdre de vista la seva missió ni els seus valors, els objectius prioritaris de MicroBank són:

  • Facilitar serveis financers de qualitat
  • Donar resposta a persones amb necessitats financeres no cobertes suficientment
  • Treballar per garantir l’accés igualitari al crèdit
  • Generar els recursos necessaris perquè l’activitat pugui continuar creixent
  • Ser model de banca social

Els resultats i les xifres de la seva activitat l’any 2015 ja són un reflex d’aquest compromís. Per exemple, l’any passat MicroBank va consolidar la tendència de creixement d’anys anteriors en finançament de negocis amb 21.321 préstecs a emprenedors, autònoms i microempreses, un 15% més que en l’exercici anterior, a través dels seus microcrèdits financers i socials i els préstecs dirigits a empreses socials.

De tots aquests, 1 de cada 3 préstecs ha servit per a la creació d’un nou negoci. A més, el 2015 ha estat l’any en què s’han superat per primera vegada els 100.000 préstecs a persones i famílies, un 56% d’increment respecte al 2014.

I, per tal de facilitar l’autoocupació, CaixaBank ha tancat l’any 2015 amb 566 acords de col·laboració amb diferents entitats: organitzacions no lucratives, governs autonòmics, ajuntaments, administracions públiques, universitats, etc. Mitjançant el suport i l’assessorament personalitzats, aquestes entitats col·laboradores serveixen d’enllaç entre els emprenedors i MicroBank i contribueixen a la inclusió financera de moltes persones en risc de no accedir als recursos econòmics que necessiten.

El 2015 ha estat també emblemàtic en el suport de l’autoocupació gràcies a l’acord entre la Fundació Bancària “la Caixa” i MicroBank per fomentar l’emprenedoria entre usuaris d’Incorpora, el programa d’integració laboral de l’Obra Social “la Caixa”. De cara a l’any 2016, Incorpora preveu impulsar 40 punts d’autoocupació durant el 2016 per donar suport a més de 2.400 persones i crear més de 600 microempreses.

Repercussió social

La tasca de MicroBank ha deixat la seva empremta en la societat. Segons un estudi d’ESADE per a MicroBank, un 93% dels beneficiaris dels microcrèdits de CaixaBank treballen en el seu propi negoci i un 43% afirma que té previst contractar algun treballador en els propers 12 mesos. Els clients de MicroBank, a més, es mostren optimistes amb el futur del seu projecte. Concretament, el 70% dels beneficiaris opina que el seu negoci creixerà força o moderadament en els propers mesos.

2015, continuïtat en el creixement

Amb més de 121.000 préstecs concedits, un 47,3% més que l’any anterior, MicroBank ha atorgat microcrèdits per valor de 588 milions d’euros. L’aportació de l’entitat ha doblat ja en aquest exercici la registrada fa dos anys i posa de relleu el creixement continuat des del seu naixement fa vuit anys.

Coneix altres casos reals que, com en Ginés, han rebut l’ajuda de MicroBank.

Accepto les condicions d'ús.